promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Testhorrorszerű fogyás: itt a Joker 2 első képe - rá sem lehet ismerni a filmsztárra
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2019-ben mutatták be a Joker című amerikai filmdrámát, pszichológiai thrillert Todd Phillips rendezésében. A filmfanatikusok nagy örömére az amerikai direktor életjelet adott a napokban a második rész forgatásáról.

A film azonnal óriási közönség- és kasszasiker lett, a DC univerzum rajongóinak döntő többsége imádta a komolyabb hangvételű, emberi tragédiára és drámára fókuszáló, érettebb Joker-filmet. Az ikonikus Joaquin Phoenix alakítását is szerették a nézők - na meg persze Hollywood is, hiszen be is zsebelhette érte a csont nélkül megérdemelt Oscar-díjat. Todd Phillips 2022 júniusában erősítette meg, hogy érkezik a folytatás, méghozzá az Instagram oldalán, ahol a következő epizód címéről is lerántotta a leplet. 

Úgy tűnik, már javában zajlanak az előkészületek, és a forgatás is kezdetét vette. A második rész a Joker: Folie á Deux" címet kapta, ami egy francia kifejezés, és egy betegségre, azonos téveszmében szenvedő személyekre utal. A folytatásban Lady Gaga is feltűnhet: úgy hírlik, Harley Quinnt fogja alakítani. 

A producerek egyelőre szűkszavúak a folytatás történetszálaival kapcsolatban, de olyan pletykák is felröppentek, miszerint musical lesz. Az énekesnő nevének felröppenése mindenképp alátámasztja a híresztelést - a Csillag Születik c. filmben minden téren megvillantotta tehetségét az énekesnő -, azonban meglehetősen furcsán hangzik a premissza. A képregényekben egyébként Arhur Fleck, azaz Joker és Quinn az Arkham Asylumban találkoznak, ahol Harley a főgonoszunk pszichiátereként funkcionál. Idővel elbűvöli őt a kissé hangyás fogoly, és csatlakozik hozzá az őrület és káosz felé vezető életútján.

Hogy pontosan merre halad majd a történet, azt nehéz egyelőre megjósolni, a legnagyobb rajongók számára azonban korán érkezett Jézuska: Todd Phillips megosztott egy újabb fotót, méghozzá a forgatás első napjáról. Joaquín Phoenixre alig lehet ráismerni: lefogyott, látszólag kórosan sovány és meglehetősen sápadtnak tűnik az amerikai színész. Egy biztos, 2024. október 4-én mindenre fény derül - szűk két év múlva megtekinthetjük a nagyvásznon a 2019-es Joker folytatását. 

„Az első nap. A mi fiunk. #Joker"

- írja a poszt alatt Phillips.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás