promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes változás: így néz ki most közel az 50-hez a Csillagok háborúja-filmek legmenőbb főgonosza, a rettenetes Darth Maul, avagy az őt alakító Ray Park
Borítókép:  STAR WARS: EPISODE I - THE PHANTOM MENACE [US 1999] RAY PARK / Darth Maul / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így néz ki most az a színész, aki a Star Wars-univerzum egyik legmenőbb főgonoszát alakította még nagyon régen.

A Star Wars-filmuniverzum bővelkedik kiválóbbnál kiválóbb főgonoszokban, olyan szereplőkben, akik bizony valamilyen oknál fogva arra törekednek, hogy a Jedik elessenek, hatalmuk minimálisra legyen szorítva, vagy éppen ne is legyen semmi erejük. Darth Vader az abszolút number one, akinek félelmetes kinézete után már csak univerzumrengető orgánuma az, ami még sötétebbet lop a világegyetem hidegrázós sötétjébe.

Az ikonikus rosszfiúk panteonjában előkelő helyet foglal el maga Darth Maul is, aki a filmvásznon a legnagyobb sikert az 1999-es Baljós árnyak című epizódban szerezte. Itt Liam Neeson-nal és Ewan McGregor-ral volt halára menő fénykardcsatája. A vége ismeretes, ennek ellenére azóta is számtalan legenda kering róla a kánonon kívül és azon belül is.

Pár évvel ezelőtt még mindig úgy pörgette a kardot, mint régen, a filmben. Elképesztő felvételek láttak napvilágot egy közönségtalálkozóról.

A filmben Darth Mault Ray Park alakította, akit tudtotokon kívül még számtalan más szerepben is láthattatok nagsikerű mozifilmekben, mint például az X-Men – A kívülállók című alkotásban, ahol Varangy szerepét játszotta. De többek között ő volt Kígyószem a G. I. Joe-ban is. Karrierje még a kilencvenes években kezdődött, amikor kaszkadőrként kapott szerepet a Mortal Kombat második részében.

Érdekesség, de a Csillagok háborújában a megszólalásait nem az ő hangja adja, csupán Varangyként hallhatjuk a hangját a filmvásznon.

Így néz ki most a Darth Mault alakító színész:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás