promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismerhetetlen? Így néz ki 51 évesen az E.T., a földönkívüli angyalarcú gyermekszínésze, akitől olvadozott egykor egész Magyarország
Borítókép:  Profimedia/E.T., a földönkívüli
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Emlékeztek még a kilencéves, bájos Elliottra? Idén már 51 éves lett.

1982-ben Steven Spielberg rendezésében elkészült minden idők egyik legjobb családi kalandfilmje, az E.T., a földönkívüli, amely azonnal óriásit robbantott a kasszáknál. A film abban a korszakban készült, amikor a kalandfilmek a csúcskorukat élték, ne feledjük, már bőven benne voltunk az Indiana Jones-filmekben is, és ezek mellett is több tucat hasonló alkotás készült.

Magyarországon is elképesztő sikeres volt az alkotás.

A film pedig nem egy, hanem azonnal több tucat ikonikus jelenetet adott a világnak, amelyek azonnal popkulturális sarokpontok lettek, és azóta is többször látjuk őket. A Hold fényében történő biciklizős jelenetet vagy éppen E.T. ikonikus ujjmozdulatait azóta is többször láttuk már más alkotásokban is.

A film gyermekfőszereplői közül Drew Barrymore futotta be kétségtelenül a legnagyobb karriert. Ő még csak 7 éves volt, amikor szerepelt az alkotásban. Talán az ő jelenléte azért is maradt meg, mivel utána fényes útja volt, ám emlékeztek-e még Elliottra, aki a film abszolút gyermekfőszereplője volt?

Őt Henry Thomas játszotta, és a szerepéért azonnal rengeteg elismerésben részesült. Valószínűleg nem ismernétek már fel, pedig rengeteg filmben szerepel még most is, és rendre kap rangos díjakat is. Többek között szerepelt A Hill-ház szelleme című sorozatban is, de talán legismertebb alakítását a Megbélyegezve: a McMartin-per című alkotásban tette le az asztalra.

Így néz ki most Henry Thomas:

Sőt, pár évvel ezelőtt újra is játszották a jelenetet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás