promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki most 92 évesen a rettegett Uralkodó, a Star Wars-filmek főgonosza, aki még egy Columbo-részben is eljátszotta a főgonoszt
Borítókép:  (C)Twentieth Century Fox film: Star Wars: Return of the Jedi (1983)/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Uralkodót több színész is játszotta, de Cive Revill volt a sorban az első A Birodalom visszavág című filmben 1980-ban.

A Star Wars-univerzum, azaz a Csillagok háborúja film- és sorozatuniverzum a világ egyik legsikeresebb franchise-ja. Az utóbbi években pedig a filmek mellett rengeteg szériával is bővült, legutóbb például a Disney+ műsorára érkezett az Andor című sorozat, amely a lázadás időszakának legelejére kalauzol el minket, szóval a Zsivány egyes előzményszériája. Egy olyan időszakról szól, amely a birodalom és a lázadók csatározásában egy nagyon turbulens időszak.

Ám az új filmek érkezésekor a rajongók újra és újra előveszik a polcról, és leporolják a régi filmeket is, hogy újra átélhessék a gigászok ikonikus csatáit, és újra egnézhessék fiatalon kedvenceiket. Han Solo és Harrison Ford, illetve Luke Skywalker és Mark Hamill időnként újra és újra feltűnik, ők mindig is porondon voltak. De mi van például az első színésszel, aki az Uralkodót játszotta a filmben? Vagyis éppenséggel ekkor még csak a hangját kölcsönözte neki.

Kevesen tudják, de A Birodalom visszavág című részben még Cive Revill alakította a főgonoszt, az a színész, aki az egyik legjobb Columbo-epizódban is játszott, és ott is a tettest alakította. Az ausztrál színész Az összeesküvők című Columbo-részben szerepelt tehát, 2 évvel a Csillagok háborújában való szereplése előtt. Cive Revill-lel amúgy nemrégiben készült egy elképesztően izgalmas interjú, amelyben többek között arról is beszél, hogy keltették életre az uralkodó hologramját a filmben. Az is érdekesség, hogy a 2004-es változatban már Ian McDiarmid arcát és hangját hallhatjuk, mivel a későbbi,

Palpatine karakterét játszó színész került a történelmileg első, Uralkodót játszó helyébe. Így Cive Revill egykori szereplését sokan már nem is láthatják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás