promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar mesekvíz: 10-ből 5 ember nem is emlékszik már ezekre a mesékre, te vajon közéjük tartozol?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mennyire emlékszel még a magyar mesékre? Teszteld tudásodat ezzel a kvízzel!

Egyre ritkábban találkozni régi magyar mese sorozatokkal a televízióban. Egy időben minden este ezeket adták a Magyar Televízión, de mostanra szinte teljesen eltűntek a képernyőről. Amióta nyugdíjazták a TV Macit, azóta tapasztalható ez a jelenség, a régi kedvencek helyét szépen lassan átveszik az újtípusú magyar alkotások - például a Bogyó és Babóca vagy a Janó Manó -, közben pedig Süsü, Pom Pom, Frakk, Mirr-Murr, és a többiek feledésbe fognak merülni.

Szerencsére ezeket az örökzöld mese sorozatokat kiadták DVD-n, amelyek közül több is kapható a mai napig egyes boltokban, de a közösségi médiában és az adok-veszek oldalakon is folyamatosan bele lehet futni egy-egy példányba.

A mai felnőttek javarésze nem is emlékszik már ezekre a mesékre, pedig kisgyerekként mindannyian ezeket néztük. Ha elénk raknának egy kvízt, amiben a régi magyar mesékről kérdeznének, valószínűleg a felére sem tudnánk már jól válaszolni; de persze lehet tenni vele egy próbát. Pont ezért csináltunk egy olyan kvízt, amiben a régi magyar mesékről kérdezünk titeket. Vigyázat, mert van köztük becsapós is, szóval érdemes lesz alaposan végiggondolni a választ, mielőtt jelölnénk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás