promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztóan szórakoztató filmek Halloween estére, amelyektől garantáltan libabőrös leszel
Borítókép:  Illusztráció / Pixabay
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha szeretnéd a barátaid, családod társasága mellett rémisztően libabőrös hangulatban is tölteni a Halloween estét, akkor érdemes szemezgetned az alábbi listából.

Halloween (1978)

Az első és legkézenfekvőbb pontja a gyűjtésemnek. John Carpenter klasszikusának történetében 15 év után szabadul ki az elmegyógyintézetből Michael Myers, aki azért került be oda, mert 6 éves korában meggyilkolta a saját nővérét. Vissza szeretne térni szülővárosába, hogy bosszút álljon, és elég, ha csak annyit mondok, hogy a megfékezése nem éppen tűnik egyszerű feladatnak. Az alkotás végig feszültségben tartja a nézőt, az operatőri munka zseniális, igazi legendás darab. A filmet nem csak halloweeni, de műfajbeli klasszikusnak is tartják.

dolog (1982)

Szintén egy John Carpenter mestermű, és szintén vérfagyasztóan izgalmas pillanatokat okoz a nézőjének. A történet szerint az Antartktikán egy kutatócsoport - eléggé dermesztő módon -, összefut egy idegen lénnyel, amely felveszi az áldozatainak a külsejét. A film nézése közben végig rághatjuk a körmünket, hiszem sosem tudjuk, hogy éppen kiben lakozik a szörny. A film speciális effektjei zseniálisak, a történet hibátlan, így tökéletes szórakozást nyújthat Halloween estéjére. 

Drakula (1931)

Hogy egy klasszikusról is szót ejtsünk, az 1931-es Drakula remek időutazás a műfaj gyökereihez. Tod Browning és Karl Freund konkrétan egy műfaj beindítását inspirálta a filmmel, a legendás snittjeitől pedig még ma is libabőrösek leszünk. Az erdélyi Drakula grófot egy ingatlanügynök látogatja meg a történet elején, azonban a találkozó nem éppen úgy alakul, ahogy azt ő gondolta, és hamarosan a legendás gróf bűvölete alá kerül, a nézővel együtt. A filmnek köszönheti világhírnevét a magyar származású Lugosi Béla is, akinek a dermesztő tekintetét Drakula szerepében először láthattuk a filmvásznon.

Hang nélkül (2018)

A 2018-as Hang nélkül a The Office-ból már jól ismert John Krasinski gyermeke. Egy indie filmnek indult, azonban globális szenzáció lett belőle, és nemrég el is készült a folytatása. A történet premisszája klisésnek tűnhet, azonban elképesztően egyedi a film, végig fokozza a feszültséget, és az idegen lényt okosan és vérfagyasztóan félelmetes módon, sejtelmesen használják. Egy poszt apokaliptikus világban találjuk magunkat, ahol egy dolgot kell "csupán" tenni: csöndben maradni. Az idegen - és meglehetősen barátságtalan -, lények a filmben kilométerekkel arrébb is meghallják, ha kiejtesz egy szót, vagy csörömpölsz egyet a villáddal. És mint tudjuk, gyermekekkel együtt ez meglehetősen nehéz feladat.

Adsz vagy kapsz (2007)

Hogy visszatérjünk egy kicsit a tematikához, ehhez a filmhez egy kicsit erősebb gyomor ajánlott, hiszen meglehetősen véres, de annál kreatívabb. A mű 5 különböző kis történetről szól, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak egymáshoz. A történetünk egy sorozatgyilkossal kezdődik, aki démoni módszerekkel terrorizálja a várost. A történetszálak egyediek, a snittekre a félelmetes enyhe kifejezés, egy igazán szórakoztató, de egyben hátborzongató popcorn film.

Nem ejtettem szót olyan klasszikusokról, mint a Rémálom az Elm utcában, vagy Hitchcock klasszikusa, a Psycho, Az ördögűző, vagy esetleg az Ideglelés, de természetesen ezek a filmek is biztos fogadást jelentenek egy szórakoztató estéhez. Könnyed, de félelmetesen üdítő pillanatokat hozhat el számunkra az Addams Family, az Az, illetve Wes Craven alapműve, a Sikoly is. Jó borzongást!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás