promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen: a brutális sorozatgyilkos, Jeffrey Dahmer apja beperli a Netflixet
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy világ megőrül Jeffrey Dahmerért. De vajon miért?

1994-ben hunyt el, így 28 évvel a halála után még mindig a sikerlisták élén van a neve Jeffrey Dahmernek. Egy olyan személyről van szó, akit 17 férfi és egy fiú megölése miatt ítéltek és kiáltottak ki sorozatgyilkosnak. Azonban a gyilkosság mellett több címkét is ráaggattak: nemi erőszak, kannibalizmus, feldarabolás és nekrofilia. Már egy is sok lenne, de úgy látszik Amerikának semmi sem szent... de a nézőknek sem, mivel a Netflixen már hetek óta sikerlistás a dokumentumfilm-sorozat.

Természetesen mindenkinek látnia kellett és kell az előbb említett 10 részes dokumentumot, mi is írtunk róla egy velős kritikát, érdemes megnézni, ha még nem láttad:

Még október elején a Noizz hozta le elsők között, a külföldi oldalakra hivatkozva, hogy milyen két apró furcsasága volt Jeffreynek. Rendben, én is nehéz szívvel írtam le, hogy csak kettő, amikor körülbelül e pszichopata egész lénye csak furcsaság, de most engedjük el.

Az első az a bár, ami a sorozat után elég nagy turisztikai látványosságá nőtte ki magát, a Shaker's Cigar Bar. Állítólag egyetlen egy széken ült a sorozatgyilkos, ami azért is árul el több dolgot a férfiról, mivel az összes szék ugyanolyan volt, kivétel ez az egy, amit gyártásilag rontottak el azzal, hogy egy kicsikét magasabbra csinálták. Így ez a kis apró részlet vajon mit árul el Jeffreyről? Kontrolállni és látni mindenkit. Nő nem szolgálhatta ki, - enyhe hímsovinizmus -, és addig el nem ment a helyről, amíg valakit nem sikerült találnia, aki kötélnek állt és hazavihette őt. "Haza." A bárnak a tulaja, aki 1986 óta vezette a helyet, a Ladbibleneknek adott interjújában mesélte el, hogy

„95 százalékban hölgyek dolgoztak nálunk, de nem hagyta, hogy nő szolgálja ki a pultnál vagy készítse el az italát. Mindig azt kérte, hogy én vagy a férfi sous chef jöjjön ki a konyhából, és készítse el számára a gintonicot."

Bob Weiss a magasabb szék választását is elemezte a Ladbiblenek riporterének,

„Egyszerűen csak felül akarta múlni a többieket. Szerintem az élete nagy részében annyira elszigeteltnek és elnyomottnak érezte magát, hogy amikor csak tehette, más emberek felett akarta érezni magát bármilyen módon, ehhez pedig az egyetlen magasabb széket használta.”

De igazából ez csak egy kis felvezető érdekesség volt a lényeges minap kikerült információk előtt. Mert amíg mi 28 évvel a halála után is fenntartjuk egy amerikai őrült személyét azzal, hogy Netflix sorozatot gyártunk róla, illetve TikTok profilt csinálok, ahol már-már szentté avatjuk Defreyt, addig az apja úgy gondolja beperli a Netflixet azért, mert személyi jogokat sértettek. Vagyis nem kértek engedélyt tőle arra, hogy a fia vallomásait felhasználják. Sőt a 86 éves édesapa szerint a cég egyáltalán nem kereste fel őt a dokumentumfilm ötletével, se elkészítésével és ráadásul azt sem érti, hogy hogyan tudtak belevinni a készítők egy romantikus szálat is a történetbe. Mondjuk azt én sem.

Az apa, Lionel egyébként nem nyilatkozik, mindent az ügyvédein keresztül intéz. A The Us Sunhoz is így kerültek el a szavai,

„a Dahmer óta annyira sokan jelentek meg Lionel házánál, hogy kénytelen volt több belépni tilos feliratú táblákat és szalagokat beszerezni, hogy ezzel is távoltartsa a hivatlan látogatókat. Sőt Lionel már egy fegyver beszerzésén is elgondolkodott, annyira tarthatatlan állapot uralkodik jelenleg a házánál."

Az ügyvéd mellett a 34 éves asszisztens is megszólalt, - milyen jó, hogy ennyien tudnak kommunikálni egy ember mellett! -, hogy elmondja, a család már elkezdett utánajárni annak, hogyan tudná beperelni a Netflixet.

"Az emberek állandóan hívogatják, leveleket küldenek, undorító kifejezésekkel illetik. Valaki még azzal is meggyanúsította, hogy eladta Jeffrey szemüvegét 150 ezer dollárért. Az áldozatok hozzátartozói is pénzt követelnek Lioneltől, ha ő ebből bármennyit is profitál,"

- foglalja össze az asszisztens, és hozzáteszi, hogy a nagy Médiaszolgáltató egyáltalán nem törődtek emberi jogokkal vagy hogy mi lesz Lionel, az édesapa további jóléte, egyedül csak a pénzre mentek és ez kritikán aluli és embertelen. Most mondanám azt, hogy az nem volt embertelen, amit Dahmer csinált? Rendben, ettől függetlenül persze, ennyire ne bűnhődjön egy szülő sem a gyereke miatt...

Viszont akármennyire is népszerűvé vált a Dahmer-márka, az Ebay betiltotta a Jeffrey Dahmer jelmezek árusítását a Halloween előtti időszakban. De miért van egy olyan sandagyanúm, hogy így is lesz, aki megtalálja a módját, hogy így öltözzön be? Lássuk be, nem olyan nehéz jelmez...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás