promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
III. Károly király váratlan döntést hozott, sokan meglepődtek az uralkodó akaratán
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos és szimbolikus tradícióval szakíthat az új uralkodó.

73 évesen trónra kerülő III. Károlynak II. Erzsébet halála után rengeteg kihívással kell szembenéznie, az új uralkodónak először is presztízst kell szereznie, és a megtépázott intézmény renoméját újra vissza kell állítania. Sokak szerint ugyanis a királyság intézménye olyannyira összeforrt II. Erzsébet személyével, hogy a 70 évig uralkodó királynő után már maga az intézmény létjogosultsága is megkérdőjeleződik.

Korábban például több brit nagyvárosban is olyan plakátok jelentek meg nyilvános tereken, amelyek a monarchia köztársasággá alakítására hívták fel az emberek figyelmét, az óriási plakátokon többek között a sorozatos botrányokba keveredő András herceg is szerepelt. A Republic nevű politikai csoportosulás a honlapjukon azt is kifejtik, hogy a monarchia II. Erzsébettel egyenlő, Károly már nem fogja örökölni ezt a tiszteletet és hódolatot, mint az édesanyja.

De Károly nyomás alatt van több fronton is, Meghan Markle-lel és Harry herceggel sem felhőtlen a viszony.

Károly több pontos spórolni is kényszerül majd, ennek a tervnek a jegyében például a királyi család aktív tagjainak számát is csökkentené, maga a koronázás sem lesz annyira fényűző, mint előtte volt. Az új uralkodó pedig több tradícióval is leszámolhat a változás jegyében, most például az a hír jött, hogy nem szeretne beköltözni a Buckingham-palotába, amely eddig a mindenkori király otthona volt. Az épületet amúgy 2027-ig felújítják, a renoválás pedig 369 millió fontba kerül. A Times számolt be róla, hogy a király egyelőre nem szándékozik beköltözni majd a palotába, mivel sokkal fenntarthatóbbnak tartja mostani lakhelyét, a Clarence-házat.

(via Femcafé)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás