promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális támadás érte a brit királyi családot, Nagy-Britanniában elkezdődött
Borítókép:  Victoria Jones/WPA-Pool/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriásplakátok jelentek meg brit nagyvárosokban, Károly, András és Vilmos hercegek szerepelnek rajtuk.

Óriási vörös plakátok jelentek meg kilenc brit nagyvárosban, amelyek igazából a monarchia végét hirdetik, hogy az utolsó uralkodó II. Erzsébet legyen, és őt már ne kövesse senki a trónon. A plakátokon nem szerepel az éppen uralkodásának 70. évét, azaz platina jubileumát ünneplő királynő, sem az Amerikába kiköltöző Meghan Markle és Harry herceg sem.

Csupán a trónörökös, Károly herceg, majd a családi tradíciót leginkább tartó Vilmos herceg, illetve a nemrégiben óriási botrányokba keveredő András herceg.

A kampány mögött a Republic nevű csoportosulás áll, amely a monarchiát köztársasággá alakítaná. A szervezet a Brit Monarchiát szeretné felszámolni, és azt köztársasággá alakítani, és nagyon úgy tűnik a plakátok feliratából, hogy minél hamarabb. A csoport amúgy már korábban is nagyon aktív volt, többek között arra is hívták a briteket, hogy kezdődjön végre egy nagyobb és komolyabb vita a monarchia jövőjéről. II. Erszébet okkal nem szerepel a plakátokon, ugyanis a honlapjukon azt is kifejtik, hogy a monarchia II. Erzsébettel egyenlő, Károly már nem fogja örökölni ezt a tiszteletet és hódolatot, mint az édesanyja - írja a Mirror.

A plakátokat már 2021 júliusában bemutatták amúgy terveken.

A Republic a kampányra 43 ezer fontot gyűjtött össze a különböző online terekben a támogatóitól. A plakátok amúgy Aberdeenben, Glasgowban, Newcastleben, Leedsben, Liverpoolban, Londonban, Bristolban és Birminghamban láthatók a közterületeken.

A plakátok elképesztően egyszerűek, a vörös plakáton az üzenet magáért beszél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás