promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Madonna, Kurt Cobain, Amy Winehouse és Iggy Pop festményeken - így áldozott le a klasszikus művészet csillaga
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magasrangú emberek mindig is készíttettek magukról festményeket, nemcsak társadalmi rangjuk miatt, hanem azért is, mert egy festmény megrendelése egy vagyonba került. Nem tudni, hogy a különböző sztároknál ez a jelenség mennyire aktuális, de az teljesen biztos, hogy egy francia művész elkészítette több híresség portréját is, köztük olyan legendákkal, mint Madonna, Iggy Pop, Amy Winehouse, vagy éppen Kurt Cobain. 

Manapság milliónyi olcsóbb és gyorsabb mód létezik jelen valónk megörökítésére, mint korábban valaha, így a festmények elkészíttetése tényleg csak a felső tízezer kiváltsága. Csakúgy, mint a médium, a portrék témái is megváltoztak. A királyoknak és a nemeseknek már nincs akkora jelentőségük, mint korábban, és az emberek helyettük inkább már a hírességekért rajonganak. 

Kyès - egy francia Instagram-művész - digitálisan újraalkotja a klasszikus festményeket úgy, hogy a régen fontosnak számító embereket olyanokkal helyettesíti, akiket a mai popkultúrában fontosnak tartanak. Úgy tűnik, az ötlet működik, feltehetően azért, mert a klasszikus festészeti stílus az emberek tudatalattijában túlszárnyalja a hétköznapi értelmezéseket, így tehát azoknak is érdemes lehet egy pillantást vetni a francia művész képeire, akik nem különösebben rajonganak a művészetekért. 

A klasszikus művészetre és kultúrára utaló klasszicizmus kifejezés a maga legtisztább formájában az ókori Görögország és az ókori Róma kulturális elveire épülő esztétikai attitűd, amely az egyszerűséget, a formát, az arányt, a szerkezetet, a letisztultságot hangsúlyozza, és leginkább az értelmezésre szólít.

A nyugati kultúrában az emberek mindig is igyekeztek ezt a klasszikus stílust utánozni, és ez újra csak a reneszánsz után került előtérbe, amelyre a klasszikus kor újjászületéseként tekintettek.

Úgy tűnhet, Kyès az egyik legtitokzatosabb művész az Instagramon, akinek csaknem 90 ezer követője van az Instagramon. Ha neked is felketette az érdeklődésedet a művész munkássága, ide kattintva körbe is nézhetsz az oldalán. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás