promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Jogom van elmondani, mi történt velem" - kijött a Johnny Depp és Amber Heard peréről készült film előzetese
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szeptember 30-án mindenki a Tubi-ra fog tapadni.

2022. április 11-től 2022. június 1-ig tartott Johnny Depp és Amber Heard pere, amit végül Johnny Depp nyert meg. Rágalmazásról volt szó, vagyis családon belüli erőszakról. Mindenki tudta a világról, hogy miről van szó, hogy hol tart a per és minden második embernek volt is véleménye: hol Amber mellett, hol Depp mellett, de senki sem volt semleges. Már az, hogy egy családon belüli erőszakról folyt a tárgyalás, hogy ki hogyan bánt a másikkal és az exfeleség szerint miket kellett elviselnie, már egy erős téma és alapjáratban mozgatja meg a világot. A világot, ahol még tabunak számítanak az ilyen kérdések. A világot, ahol nagy általánosságban ilyenről még mindig nem tudnak hangosan beszélni az áldozatok, se a férfiak és se a nők.

Amikor Johnny Depp nyerte meg a pert, a szinész az Instagram oldalán mondta el a véleményét az elmúlt hónapokról és arról a hatévről, aminek köszönhetően teljesen megváltozott az élete. Ebben a hatévben kezdtek el terjedni a pletykák róla, és egy szempillantás alatt mindenre rányomta a bélyegét az, hogy mi van akkor, ha a szavak, ha a rágalmazás tényleg igazak. Megköszönte az esküdtszéknek, hogy amit a hatév elvett tőle, azt most, ezzel a döntéssel visszaadták neki: visszakapta az életét.

„Sosem voltam az, aki kitette a magánéletét a nyilvánosság elé, de most úgy éreztem muszáj. Ezért mentem bele a pereskedésbe, ezért, hogy az eredménytől függetlenül, de felfedjem az igazságot és remélem ez a fajta  törekvésem segíteni fog másoknak – férfiaknak vagy nőknek – akik hasonló helyzetbe kerülnek, hogy soha ne adják fel. Nem utolsó sorban pedig, veritas nunquam perit, vagyis az igazság sosem vész el"

Amber Heard Instagram bejegyzése a kihirdetés után már nem volt ennyire hálás sőt, inkább összetört a szíve és megkérdőjelezte a bíróság realitását,

„Visszaállítja az időt egy olyan időpontra, amikor egy nőt, aki felszólal, nyilvánosan megszégyeníthetnek és megalázhatnak. Úgy érzem, hogy az esküdtszék nem vette figyelembe a szólás szabadságát, és szomorú vagyok, hogy elvesztettem ezt az ügyet. De még szomorúbbá tesz, hogy elvesztettem az ahhoz való jogomat, hogy szabadon és nyíltan beszéljek – amiről azt hittem, hogy amerikaiként megvan”

Ebből a viharos perből és viszonyból jön maga a játékfilmként feltüntetett „Hot Take: the Depp/Heard Trial", aminek már nem is olyan messze, szeptember 30-án lesz a premierje a Tubin. Az előzetesét csak most hozták nyilvánosságra, ami kapott hideget-meleget, hiszen ki az, aki a premier előtti napokban dobja össze a filmjének a trailerét? A rendező Sara Lohman, a film fő célja pedig az, hogy a két ellentétes nézőpontot mutassa be úgy, hogy egyik irányba se legyen elfogultabb.

Az előzetesben a Johnny Deppet alakító Mark Hapka e szavakkal sújtja a nézőket,

„Ez nem élet - senkinek sem kellene ezen keresztülmennie"

De Megan Davis, aki Amber Heardot személyesíti meg, is keményen bemutatkozik,

„Jogom van elmondani, mi történt velem"

És hogy kinek volt igaza?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás