promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
3+1 kihagyhatatlan Brendan Fraser film, amit mindenképp látnod kell
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A bálna című filmje miatt könnyen Oscar-díjat nyerhet a Múmia sztárja, Brendan Fraser, ennek örömére összeszedtünk tőle pár remek alkotást.

Brendan Fraser egykor Hollywood legjóképűbb, legsikeresebb színésze volt, de egy sérülés, egy csúnya válás és pár egyéb, súlyos tényező miatt lecsúszott, és szinte teljesen felismerhetetlen lett. A Velencei Filmfesztiválon viszont most megtörtént a nagy visszatérés, ugyanis bemutatták a zseniális Darren Aronofsky által rendezett A bálna című filmet, amiben olyan fantasztikus alakítást nyújt Brendan Fraser, hogy 6 percig állva tapsolták, és egyből megindultak a pletykák, hogy a munkájáért mindenképp Oscar-díjat kell nyernie.

Brendan Fraser sokak kedvence, és A bálna december 9-i bemutatója előtt úgy gondoltuk, hogy ideje mindenkinek felfrissítenie pár jelentősebb szerepét – íme pár kézzel válogatott film a reneszánszát élő világsztártól:

A múmia (1999, The Mummy – Rendezte: Stephen Sommers)

Nem kérdés, hogy Brendan Fraser legismertebb és legfontosabb alkotásával, A múmiával kezdünk, ami visszahozta Hollywoodba a klasszikus, romantikus, szórakoztató kalandfilmeket, amikben van izgalom, szerelem, humor és persze egy kis misztikum is. Itt vált Brendan Fraser igazi sztárrá, aki egy nagy stúdiófilmet is el tudott vinni a hátán a megnyerő mosolyával a múmiával küzdő kalandor, Rick O'Connell szerepében – máig sokan ezt tartják a legjobb modern kalandfilmnek, mert egyszerűen tökéletes, és lehetetlen nem szeretni, ez pedig leginkább Brendan Frasernek köszönhető.

Kőbunkó (1992, Encino Man – Rendezte: Les Mayfield)

Brendan Fraser már a legelső mozifilmjével is mély nyomot hagyott maga után, hiszen a Kőbunkóban egy modern időkben kiolvadt ősembert alakít, ráadásul elképesztően viccesen. Itt bizonyította be a színész, hogy milyen jó érzéke van a komédiához, és hogy milyen remek a testbeszéde. Nem csoda, hogy az évek alatt igazi kultklasszikus lett ez a nem túl bonyolult, de annál viccesebb vígjáték, amiben Pauly Shore és Sean Austin oldalán láthatjuk Brendan Frasert.

A bájkeverő (2000, Bedazzled – Rendezte: Harold Ramis)

Amikor kijött A bájkeverő, akkor nem mindenki volt teljesen oda érte, de az évek alatt igazi közönségkedvenc lett ez a kifejezetten érdekes történettel rendelkező vígjáték. Brendan Fraser egy szerelmes férfit alakít benne, aki eladja a lelkét az Ördögnek az áhított nőért, de persze nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy kéne. Rengeteg különböző szerepben tündököl itt a színész, aki így megmutathatta a világnak, hogy milyen sokoldalú.

Az őserdő hőse (1997, George of the Jungle – Rendezte: Sam Weisman)

A végére pedig egy igazán különleges filmet tartogattunk, amit biztos, hogy rengetegen láttak. Az őserdő hőse egy igazi kellemes baromság, ami nagyon gyerekes, nagyon idióta, de ezt tudja is magáról, így hamar elvarázsolja a nézőt az ártatlanságával és egyszerűségével. Ez gyakorlatilag egy Tarzan paródia, amiben Brendan Fraser a mókás vadember, és szinte élete alakítását nyújtja – ez is bizonyítja, hogy mennyire komolyan veszi a hivatását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás