promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brendan Fraser majdnem meghalt a Múmia forgatásán
Borítókép:  Brendan Fraser és Rachel Weisz a Múmia című filmben / Etalon Film / Obshchestvennoe Ro / Collection ChristopheL via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan szeretik az 1999-es Múmia-filmet Brendan Fraser főszereplésével, de azt kevesen tudják, hogy hajszál híján tragédiával végződött az egyik jelenet elkészítése.

Stephen Sommers több mint húsz évvel ezelőtt feltámasztott egy klasszikus horrorikont, a Múmiát, de meglepő módon inkább kalandos, szórakoztató irányba vitte el az egészet, a közönség pedig imádta a végeredményt. Brendan Fraser és Rachel Weisz hamar világsztárok lettek az alkotás miatt, de a Mafab most arról ír, hogy nem sokon múlt a széria sorsa, ugyanis a főszereplő majdnem életét vesztette a forgatáson.

A Múmia egy izgalmas jelenetében felakasztják Brendan Fraser karakterét, viszont az egyik felvételen véletlenül tényleg a nyaka köré tekeredett a kötél, és mire sikerült levágniuk őt, már eszméletlen volt. A színész szerint 18 másodpercig feküdt mozdulatlanul, de szerencsére sikerült visszahozniuk az életbe, így tovább folytathatták a munkálatokat.

Rachel Weisz is szemtanúja volt a megrázó esetnek, ami igazi traumát okozott neki, hiszen egy ideig tényleg úgy tűnt, hogy Brendan Fraser meghalt. A fulladás veszélye mellett akár még a nyakát is kitörhette volna, szóval valóban komoly balesetről van szó, és nagy szerencséje volt mindenkinek, hogy végül nem lett belőle szörnyű tragédia.

Brendan Frasernek azóta már jó eséllyel sikerült feldolgoznia a történteket, hiszen utána még kétszer is elvállalta Rick O'Connell szerepét, a rajongók pedig most is abban reménykednek, hogy nem a 2008-ban bemutatott A múmia: A Sárkánycsászár sírja című alkotásban láthattuk őt utoljára az ikonikus kalandor bőrében.

Itt lehet megtekinteni az említett jelenet végső változatát:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás