promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatért az AWS, és hatalmas dolgot raktak össze Siklósi Örs emlékére
Borítókép:  MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A zenekar szeptember 4-én lép fel a Budapest Parkban.

Másfél évvel frontemberük elvesztése és a tavalyi teltházas „Emlékszem” turné után az AWS zenekar új dalt jelentet meg, melyet még Siklósi Örs énekelt fel. A fiatal zenész leukémiás volt, és sajnos 2021. február ötödikén elhunyt.

Ahogy korábban mindig, az erőteljes képi világú „Útvesztő” szövegét is ő jegyzi. A számot még 2020-ban írták és rögzítették közösen, ekkor még ezek a felvételek inkább egy jó minőségű ének demónak feleltek meg. Ahogy a zenekar fogalmazott, legrosszabb rémálmukban sem gondolták, hogy ezek lesznek a végleges anyagok és nem lesz már lehetőség közösen dolgozni rajtuk.

„Akkor még semennyire nem gondoltuk, hogy az egészségügyi állapota bármilyen komoly baj előszele lett volna, a kórházban töltött idő alatt is végig a visszatéréséről, az akkor tervezett lemez struktúrájáról, és a zenekar jövőjéről beszélgettünk”

– idézi fel a 2020-as időszakot Brucker Bence, a zenekar gitárosa/producere.

Az „Útvesztő”-höz egy különleges videóklip is készült, melyen nem mindennapi CGI képsorok is láthatók és melyhez a zenekar barátai és rajongói is csatlakoztak, hogy minél őszintébb jelenléttel támogassák a dalt.

Az „Útvesztőt” élőben is hallhatja a közönség Örs születésnapján, szeptember 4-én a Budapest Parkban, amivel egy korszak most lezárul.

„Már az első perctől fogva tudtuk, hogy nekünk folytatnunk kell a zenekart, az elmúlt két évben viszont voltak nehéz pillanatok és hazudnék, ha azt mondanám, hogy végig biztosak voltunk abban, hogy képesek is leszünk folytatni – szerencsére viszont olyan összetartó erő vesz körül minket, amivel előre tudunk tekinteni. Nagyon sok gondolat van még bennünk, szeretnénk még idén megmutatni az utolsó Örssel közös felvételünket, vannak még általa írt szövegek, és nem kizárt, hogy az ő nyomdokaiba lépve mi is megpróbálkozunk a szövegírással – bőven lenne mondanivalónk az elmúlt időszakról.”

– tette hozzá Brucker Bence.

A Budapest Parkban az AWS-től megszokott különleges koncert várja a közönséget: a Madách-os előadás hangszerelése és 8 dala, vonósnégyes, rengeteg közreműködő énekes és meglepetésvendég is ott lesz szeptember 4-én 18 órától.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás