promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt a Jóbarátok színésze, gyászol a tévés világ
Borítókép:  A borítókép a Jóbarátok című sorozatból van. Forrás: Wallpaper Abbys
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meghalt a híres karakterszínész.

Magyarországon is hatalmas kultusza és rajongótábora van a Jóbarátok című sorozatnak, ami 1994 szeptembere és 2004 májusa között futott az Egyesült Államokban. A 10 évadot megélt kultikus szériában rengeteg színész megfordult, többek között a tévézés történetének egyik legfontosabb karakterszínésze, Richard Roat is, aki azt a professzort játszotta a sorozatban, aki lebuktatta Ross-t, hogy randizott egy diákjával.

Richard Roat csaknem 50 éven át volt a képernyőn és több, mint 130 szerepben láthattuk őt. A karakterszínész 1933. július 3-án született és 1962-ben, 29 évesen kapta meg első nagy szerepét az NBC szappanoperájában, a The Doctors-ban, amiben magát Dr. Jerry Chandler-t alakította. Később a Hawaii Five-O, a Columbo, a Dallas, a Perry Mason, a Kojak, a Charlie angyalai, a Baywatch, a Seinfeld, a Kaliforniába jöttem, és a 24 egy-egy epizódjában is feltűnt.

Bár a színész halálhírét csak most közölte a Deadline, Richard Roat már három hete, hogy elhunyt. A hírt a tévés színművész családja is megerősítette. Richard Roat júliusban töltötte be a 89. életévét, azonban a 90-et már sajnos nem érhette meg: augusztus 5-én csukta le örök álomra a szemét. Egykori munkatársai, színésztársai egy emberként gyászolják őt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás