promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet menekül Angliából, nem bírja tovább, rengeteg rendőr kíséretében hagyta el a palotát - elképesztő, hogy mi zajlik Nagy-Britanniában, brutális hőség tombol
Borítókép:  TASR/Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rendőrkonvoj kíséretében hagyta el a palotát.

Elképesztő fotók készültek II. Erzsébet rendőrkonvojáról, ahogy elhagyja a britek 1000 éves palotáját, a Windsori kastélyt. Őfelsége most a rengeteg királyi lakhely közül Skócia felé vette az irányt, hogy ott töltse el a nyár hátralévő részét, a nyár legdurvább időszakát. Őfelsége tehát Balmoralba teszi át a rezidenciáját most a nyár hátralévő idejére, az ok pedig nem igazán prózai, részben a szokás indokolja azt, másrészt pedig az, hogy Angliában brutális hőség tombol júliusban.

Sorra dőlnek meg a melegrekordok. Angliában pár napja történelmi melegrekordot mértek, kedden annyi fokot mértek Angliában, amelyre még nem volt példa, amióta ennyire számon tarják a melegrekordokat és a napi csúcshőmérsékletet.

Hogy ez mit jelent pontosan?

Azt, hogy először mértek 40 fokot az Egyesült Királyságban, ez pedig még azt is jelenti, hogy a mostani kánikula és időjárás bő másfél fokot mért a 2019-ben regisztrált csúcshőmérsékletre. A brit szigeteket szubtrópusi légtömegek érték el, majd egy hidegfront közeledésének hatására még jobban megélénkült a forró légtömegek beáramlása, így pedig megdőlt a csúcshőmérséklet, a rekord. 40, 2 fokot mértek a Heathrow repülőtéren Londonban, majd nem sokkal rá már 40,3 fokot Coningsby-ben.

A YouTube tele van az elképesztő felvételekkel, amelyek a kánikula sújtotta Nagy-Britanniából érkeztek:

II. Erzsébet megindulásáról is készítettek videókat:

A Balmoral-i kastély amúgy a 19. század közepe óta van a brit királyi család tulajdonában, ez a brit királyi család skóciai otthona. Még 1852-ben Albert herceg vásárolta meg 32 ezer fontért.

(via RTL.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás