promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Agyfelfeszítően nehéz kvíz: 3 jó válasszal már kvízkirálynak hívhatnád magad, bevállalod?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csupán 10 kérdésre kell jól felelned.

Mostani új kvízünkben olyan gyakran használatos német szavakat mutatunk nektek, amelyeket tuti, hogy hallottatok már szüleitektől vagy nagyszüleitektől, mivel nagyon sokszor hazsnáljuk ezeket. De az is simán megeshet, hogy még vagy már ti is használjátok ezeket a mindennapokban, hiszen a nyelvünk felszívta, befogadta ezeket a kifejezéseket, sőt, még a német hangzást is megtartottuk nagyon sokszor. Mert így helyes.

Tegyétek próbára tudásotokat, csupán 10 szó vagy kifejezés pontos jelentésére kell rájönnötök, és már ki is maxoltátok a tesztünket.

Még az is megeshet, hogy bizony új szavakat fogtok tanulni, és még a mindennapokba is átviszitek, használni fogjátok ezeket. Így pedig az sem baj, ha a kvíz nehéz, ti pedig csupán néhány helyes választ értek majd el a tudásteszt végén, bár, talán egy kis logikával sokkal könnyebben veszitek majd az akadályokat. Nyugodtan időzzetek majd el egy kicsit egy-egy kérdésnél, mert lehet, hogy egy idő után valami régi tapasztalatból merítve beugrik a megfejtés.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás