promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 32 hosszú év után a Rocky-filmek csúcsbombázója,  Sylvester Stallone örök szerelme, a gyönyörű Talia Shire
Borítókép:  (C)MGM/UA film: Rocky IV (1985)/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ikonikus sorozat ikonikus színésznője nemrégiben lett 76 éves.

Sylvester Stallone legikonikusabb és legnépszerűbb filmjei Rocky Balboáról szólnak, vagyis tulajdonképpen Sylvester Stallonéról, hiszen a filmeket maga a színész élete ihlette. A Rocky-filmek elképesztő küzdelmeket mutatnak be a filmvásznon, egy jó és őszinte emberrel mesélnek, aki boldogulni szeretne abban, amiben a legjobb. Az életben pedig mindehhez egy jó partner is kell, Rocky Balboa pedig Adrianna Penninot, azaz Talia Rose Shiret választotta.

A kémia pedig nagyszerűen működött köztük a filmekben is.

És hogy kicsoda pontosan Talia Rose Shire? Eredeti neve Coppola, Talia Rose Coppola. A világhíres New York-i filmrendező, a New York-i nagyok egyikének, Francis Ford Coppolának a testvére, így pedig Nicolas Cage, azaz Nicolas Kim Coppola unokatestvére.

Az is érdekesség a filmekkel kapcsolatban, hogy Talia a filmben Pennino néven van jelen, ez pedig utalás nagyszüleire, akik bevándorolték jöttek még Olaszországból az Amerikai Egyesült Államokba. Anyai nagyapja ugyanis egy híres zeneszerző volt, akit Francesco Penninonak hívtak. Számtalan emlékezetes alakítás kötődik a nevéhez, többek között az 1972-es klasszikusban, a Magyarországon is nagyon népszerű Keresztapa-filmekben is szerepelt, ő alakította Connie Corleonét, ezért pedig rögtön Oscar-díjra is jelölték a bájos színésznőt, aki a mai napig aktív, legutóbb például a 2020-as Working Man című filmben tűnt fel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás