promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a Mercedes autómárka neve? Imádni fogod ezt a sztorit, és meg is fogsz lepődni nagyon
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik legismertebb autómárkáját eredetileg nem is így hívták.

A német autóipar legendákat adott a nagyvilágnak, az Opel, a BMW vagy éppen a Mercedes ikonikus modelljei pedig azóta is velünk élnek, Magyarországon is nagyon sokan ülnek ezen márkák autóiban, és valószínűleg nem ismerik a brand eredettörténetét. Márkatörténeti sorozatunk újabb részében azt vesszük jobban górcső alá, hogy a Mercedes márka valójában honnan is kapta a nevét. Legutóbb a BMW nevének eredetére mutattunk rá nektek, előtte pedig az Opel logójának történetére világítottunk rá.

De mi a helyzet a Mercedes-szel?

Az eredetileg Daimler-Motoren-Gesellschaft néven alapított cég korábban nem Mercedes néven adta el a járműveit, hanem Daimler néven. Emil Jellinek volt az aki 1898-tól már használja a Mercedes márkanevet. A Mercedes név amúgy spanyol eredetű, jelentése az, hogy bér, a merces-nek hívták azt a váltságdíjat is régen, amit a spanyolok fizettek a móroknak.

Jellinek amúgy diplomataként látta meg a napvilágot még Lipcsében 1853-ban, amikor még nem létezett az egységes Németország. Kéősbb Nizzában telepedett le, jó üzleti érzékkel volt megáldva, a Daimlerek annyira megtetszettek neki, hogy kereskedői státuszba került. Jellinek Mercedesnek nevezte el az autókat az egyik lánya után, ezt pedig később a gyártó is átvette tőle, így született meg az ikonikus név.

További érdekességek érdekelnek még a Mercedesről?

(Forrás: Wikipedia/Autónavigátor)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás