promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában az Opel logója, tényleg villámlást ábrázol? Pedig több százezer magyar járhat ilyen autóval, a helyes választ mégis kevesen tudják
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elmondjuk, hogy honnan jön.

Az Opel vállalkozást még a 19. század derekán alapították az akkor széttagolt Németországban, pontosan Adam Opel gründolta a céget 1962. január 21-én Rüsselsheimben. A cég pedig a kezdetek kezdetén varrógépeket, majd kerékpárokat gyártott. Adam Opel még úgy halt meg, hogy autógyártással egyáltalán nem foglalkozott az Opel, ezt majd csak halála után kezdik el az örökösök, 1899-ben.

Az első nagy sikert bezsebelő modelljük a Opel Patent Motorwagen System Lutzmann volt, amely négy lóerős volt még ekkor.

Az Opel ma ismert logóját még 1964-ben mutatták be. Előtte számos más emblémája is volt a cégnek, 1910-ben például egy olyan logót mutattak be, ami egy hatalmas kék szemre hajazott, a közepén pedig azt olvashattuk, hogy Opel.

Első blikkre Z-betűnek is tűnhet, ám nem az, hanem egy villámlást, egy villámot, egy gömbbe zárt villámot szimbolizál, és az ikonikus Opel Blitz (németül villámot jelent) logójából lett a márka központi logója később.

És egy kis Opel logó történelem:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás