promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pocahontas a Ragadozó ellen: megérkezett az új Predator-film előzetese, és rendesen odacsap
Borítókép:  comicbook.com (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyon úgy néz ki, hogy a Préda című film legalább olyan izgalmas lesz, mint a Ragadozó első része.

1987-ben Arnold Schwarzenegger főszereplésével robbant be a mozikba a Ragadozó - Predator című sci-fi/akció/horrorfilm, ami szinte a megjelenése pillanatában klasszikussá vált, hiszen minden megvolt benne, ami az imént felsorolt műfajok rajongóinak kell: egy brutálisan félelmetes lény, kőkemény csatajelenetek és persze a szűnni nem akaró feszültség – de a széria az első rész után sajnos egy kicsit mélyrepülést vett.

A Ragadozó 2. igaz, hogy összességében egész élvezhető volt, de a nyomába se ért az Arnold Schwarzenegger-féle filmnek; az Antal Nimród által rendezett Ragadozók szintén hasonló problémával küzdött, ráadásul egyes kritikusok is szétszedték; a 2018-as Predator - A ragadozó pedig sokak szerint igazi mélypont volt, így kérdésessé vált a franchise jövője – majd jött a Cloverfield Lane 10 zseniális rendezője, és elhatározta, hogy megmenti a Predator-szériát.

Dan Trachtenberg terve az volt, hogy készít egy indiános, feszült akció/thrillert, a nézők pedig csak a moziban tudták volna meg, hogy egy Ragadozó filmre ültek be – ez igazán menő lett volna, de sajnos pár szivárgásnak köszönhetően kiderült a dolog, így csak szimplán bejelentették, hogy jön a Préda című, nagyjából 300 évvel ezelőtt játszódó alkotás, ami az első Predator és egy bátor indiánlány kitartó harcáról szól.

Már meg is érkezett a Préda „hosszú” előzetese, ami elképesztően hangulatosra sikeredett, hiszen remekül megalapozza egy medvetámadással a veszélyérzetet, amit utána csak tetéz azzal, hogy a Predator olyan könnyen elintézi a vérszomjas mackót, mintha ennél természetesebb dolog nem is lenne a világon.

Ezek alapján a Préda valóban egy méltó eleme lesz a szériának. Sőt, talán még az első részhez is felér majd, hiszen a Predator-filmek leginkább akkor működnek, mikor le vannak csupaszítva: csak egy intelligens szörnyeteg, illetve az emberi akaraterő és leleményesség harca kell a rajongóknak, itt pedig pontosan erről van szó – ráadásul Dan Trachtenberg is fantasztikus rendező, szóval minden adott a sikerhez és a nézők elégedettségéhez.

Itt lehet megnézni az augusztus 5-én érkező Préda előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás