promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Adam Sandler megcsinálta a kosárlabdázók Rockyját - kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen meglepő, hogy mennyire jó lett Adam Sandler kosaras drámája, a Mindent egy lapra.

Mindenki szereti az úgynevezett underdog-történeteket, amikor hősünk nagyon hátrányos helyzetből indul, szinte senki sem hisz benne, de végül az esélyei és a nehézségek ellenére győzedelmeskedik. Sylvester Stallone klasszikusa, a Rocky például tipikus példája ennek, és most az egyszerű vígjátékairól elhíresült Adam Sandler is hozott nekünk egy ilyen filmet, ráadásul az NBA világából, egyenesen a Netflixre.

A Mindent egy lapra című enyhén komikus dráma egy Stanley Sugerman (Adam Sandler) nevű tehetségvadászról szól, aki Spanyolországban találkozik egy nagyon ígéretes fiatal kosárlabdázóval, Bo Cruzzal (Juancho Hernangomez), majd eldönti, hogy nyom egy utolsó, nagy hajrát, és mindent megtesz azért, hogy a srácot bejuttassa a professzionális ligába – de persze nem mennek olyan egyszerűen a dolgok.

Szögezzük le az elején, hogy ez a film gyakorlatilag csak klisékből építkezik, bátortalan és egy pillanatig sem lép túl egy bizonyos határon – viszont azon belül gyönyörűen eljátszadozik, és engedi, hogy a karakterek vigyék a hátukon a cselekményt, így gyakorlatilag ennek köszönhető, hogy ennyire kellemes élményt nyújt a Mindent egy lapra.


Kép: Profimedia

A fiatal tehetséget alakító Juancho Hernangomez soha életében nem színészkedett még, mégis meglepően határozott a filmbeli jelenléte, látni a szemében a szenvedést, az örömöt, a csillogást, és érezni rajta, hogy teljes mértékben tudott azonosulni a szerepével, vagyis: szerethető, egyszerű, meggyötört és rendkívül hálás a lehetőségért, amit az élettől kapott – érdemes lesz rá figyelni a jövőben.

Amikor manapság Adam Sandlerre gondolunk, valószínűleg a Jack és Jill-féle förmedvények és egyéb rettenetes komédiák jutnak eszünkbe, de a világsztár már nem egyszer bizonyította, hogy tud ő színészkedni, ha akar – most pedig akart, és ez össze is jött neki, mivel egy olyan visszafogott, részletgazdag, megható alakítást nyújtott, amiért legalább egy Golden Globe-jelölést illene kapnia.

Mivel a két főszereplő remekül kiegészítik egymást, és csodás harmóniában dolgoznak együtt, így érezhetően jelen vannak a valósnak tűnő érzelmek is, vagyis képes berántani minket a film, és átadni a történet izgalmát, illetve a reményt, ami a hőseinket hajtja – vagyis hatásos tud lenni, ez pedig valószínűleg azért van, mert a rendező, Jeremiah Zagar pontosan tudta, hogyan kell rendesen elkészíteni egy működőképes sportdrámát.


Kép: Profimedia

Tény, hogy ez a film nem kifejezetten mély, és nem is akarja megváltani a világot, viszont annak jó, ami: ez egy enyhén inspiráló sikertörténet a kitartásról, a barátságról és a múltbeli sérelmek elengedéséről annak érdekében, hogy tisztább, szebb és boldogabb legyen a jövőnk – éppen ezért olyan fura, hogy pont Adam Sandler az, aki képes így hatni a nézőre.

A Mindent egy lapra egy klisés, de még így is remek alkotás, ami felemelő élményt nyújt, miközben tele van izgalommal, szívszorító pillanatokkal és kedves humorral, vagyis tökéletes kikapcsolódást nyújthat mindenki számára – Adam Sandler csodás alakítása pedig már csak hab a tortán, szóval mindenképp érdemes megnézni ezt a filmet a Netflixen.

Az alkotás megtekintése közben pár alkalommal még a Rocky is eszünkbe juthat, ami hatalmas dicséretnek számít – szóval örülhetnek Adam Sandler rajongói, a színész nem fog csalódást okozni ezzel a korrekt kis drámával, ami igaz, hogy nem emelkedik ki a mezőnyből, viszont minden benne van, ami kell.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás