Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Mi ez a feka, kopasz tündér b*szki?!” – gyűlöletcunami zúdult az élőszereplős Pinokkióra

„Mi ez a feka, kopasz tündér b*szki?!” – gyűlöletcunami zúdult az élőszereplős Pinokkióra

Zene, Film & Kultúra

„Mi ez a feka, kopasz tündér b*szki?!” – gyűlöletcunami zúdult az élőszereplős Pinokkióra

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 09:39

Az élőszereplős Pinokkió előzetese hatalmas felháborodást keltett.

Május 31-én debütált a YouTube-on az élőszereplős Pinokkió előzetese, ami szeptember 8-án kerül fel a Disney+-ra. A filmet a Vissza a jövőbe-trilógiát is jegyző Robert Zemeckis rendezte, míg Gepettót az Oscar-díjas Tom Hanks alakítja. Zeemckis és Hanks nem először dolgoznak együtt, korábban olyan filmeket készítettek közösen, mint a Forrest Gump, a Számkivetett, és a Polar expressz.

A Disney 1940-ben mutatta be az eredeti, olasz mese alapján készült rajzfilmjét, ami aztán két Oscar-díjat is kapott a Legjobb filmzene és a Legjobb betétdal kategóriában. 82 évvel később a stúdió élőszereplős köntösben meséli el ezt a varázslatos történetet, amiben Pinokkiót Benjamin Evan Ainsworth szólaltatja meg, míg Tücsök Tihamér hangját Joseph Gordon-Levitt adja. További szerepekben tűnik fel Lorraine Bracco, Luke Evans, és Cynthia Erivo; utóbbi a Kék Tündért fogja játszani.

Várható volt, hogy a színesbőrű tündér miatt háborogni fognak a rajongók, de ekkora gyűlöletcunamira talán még a Disney sem számított. Persze valahol érthető, hogy a rajzfilmben megismert gyönyörű, szőke hajú tündér az élőszereplős verzióban merőben más külsőt kapott, dehát megszokhattuk már a Disney-től, hogy manapság mindent "más színben tüntet fel". Az élőszereplős A kis hableány-ban is egy színesbőrű színésznő, Halle Baily fogja Arielt játszani, míg Hófehérke szerepére az ugyancsak nem éppen "bőre fehér, mint a hó" típusú Rachel Zeglert választották ki.

Cynthia Erivo Kék Tündérét nem csak Amerikában, de Magyarországon is sokan támadják. Egyre több negatív komment olvasható a közösségi médiában.

„A Disney újból megcsinálja a Tüskevárt is! Bújkáló négerek lesznek a Mississippi partján a szereplők...”

„Az lett volna szép a Pinocchio ébenfából készült volna”

„Mi ez a feka, kopasz tündér b*szki?! Miért kell a Disneynek egyfolytában meggyalázni a gyermekkorunkat. Miért, miért, miért???!!!”

„Ez meg mi? Gyerekkorom kedvenc meséje, full elment a kedvem tőle, nem értem miért van erre szükség..., ezek után remélem, h A Hercegnő és a Békában Tiana hófehér - szőkehajú lány lesz”

„Ez mi a sz*r? Mar megint egy feher karakter lett lecserelve feketere. Bezzeg ha forditott esetben lenne.. Remelem bukas lesz a film”

„Na már ne értsen senki félre de mi a f@sz az a tündér a végén? 3x vissza kellett tekerni mire felfogta az agyam”

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria