promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató: Meghan Markle és Harry herceg legnagyobb titkát hozták nyilvánosságra - ám van egy óriási bökkenő
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Senkisem gondolta volna, de a történészek utána mentek.

Az elmúlt években az internet tele volt pletykákkal és botrányokkal a hercegi pár, Meghan Markle és Harry herceg kapcsán (sokszor a szakításuk is szóba került), sokszor pedig maga a királynő, II. Erzsébet is belekeveredett a rosszindulatú híresztelésekbe. Azt gondoltuk, hogy minden csak jelenidőben történhet, és az újabb pletykák csak friss sztorik lehetnek, ám ekkor tévedünk, hiszen a brit királyi család kapcsán bizony a történészek is folyamatosan friss kutatómunkát vágeznek.

És bizony a múlt, így pedig a történelem ködös folyamából is érhetnek minket meglepetések.

A Mirror egy különös kutatás eredményeit tárta a nyilvánosság elé, amely első blikkre elég hátborzongatóan hangzik. Történészek ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy Meghan Markle és Harry herceg rokonok lehetnek. Pedig több mint 5500 mérfölddel arréb születtek egymástól, ennek ellenére vannak olyan szálak, amelyek nagyon is közel érnek egymáshoz.

Meghan Markle gyökerei ugyanis erősen kötődnek egy, a nemsségbe nagyon jól beágyazott régi brit családhoz, így a szakértők egészen a 15. századik vissza tudták vezetni a családfáját. A történészek epdig arra mutattak rá, hogy Thomas Markle, Meghan édesapja rokona Ralph Bowesnak, aki Durham megye seriffje volt mág évszázadokkal ezelőtt, majd az ő leszármazottjai kezdtek új életet később az Amerikai Egyesült államokban.

A család egyik tagja, Elizabeth Bowes-Lyon pedig később York hercegéhez ment hozzá, aki később VI. György néven került a trónra.

Ez első blikkre így érdekes is lehet, ám itt tizenöt generáció távolságról van szó, az pedig köztudott, hogy ennyi közös felmenője egy kultúrkörből származóknak elég gyakran van.

Még több döbbenetes érdekességet szeretnél megtudni a brit királyi családról?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás