promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fejlemény a Hotel Margarettel kapcsolatban – erre kevesen gondoltak volna!
Borítókép:  rtlmost.hu / Hotel Margaret (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Születhet ebből a káoszból épkézláb folytatás?

Az első évad utolsó epizódjával véget ért az RTL Klub saját gyártású napi krimisorozata, a Hotel Margaret. Az induláskor nyilvánvalóan hosszabbra tervezett produkció olyan kurtán-furcsán fejeződött be április 29-én, hogy képtelenség eldönteni, várható-e belőle folytatás.

Ha csak a számokat nézzük, aligha. Az induláskor még 644 ezer nézőt ültetett a képernyők elé a sorozat, a pár nappal ezelőtti – talán végleges – záráskor pedig ennek nagyjából a harmadát. Mégis bekövetkezett az, amire kevesen számítottak.

Úgy tűnik, hogy a Hotel Margaretnek a milliónyi negatív kritika ellenére is sikerült egy olyan rajongótábort kiépítenie, amelynek tagjai szinte kikövetelik a folytatást. A közösségi médiában és a filmes szakoldalakon a balatoni sorozatról már csak azok beszélgetnek, akiket valamiért megragadott a sztori és a szereplőgárda, ők pedig nem akarják ilyen méltatlanul elengedni kedvenceiket.

„Véget ért a Hotel Margaret. Nektek hogy tetszett a sorozat?”

– jelentette ki most már kerek-perec az Instagramon az RTL Klub, lényegében egyértelművé téve, hogy nem tervezik a folytatást. Ehhez a röpke két mondathoz viszont annyi hozzászólás érkezett, mint talán egyik poszthoz sem a január végi indulás óta.

„Nagyon tetszett, legyen folytatás!”

„A színészek szuperek voltak, a díszlet szintén, de valahogy a történet egy-egy szálon meg tudott roppanni időnként. Ezzel együtt nagyon bírtam, sajnálom, hogy nem lesz folytatás.”

„Hogy őszinte legyek, az elején kissé unalmas volt, de mikor kezdtek beindulni az események, akkor már izgi volt.”

„Nekem nagyon tetszett! Az egyetlen hibája az volt, hogy nagyon későn adták. Sokan írják, hogy nem lesz 2. évad, és ezért szomorú vagyok, mert sok az elvarratlan szál, és úgy fejeződött be, mintha terveznék a folytatást. Nagyon remélem, hogy lesz 2. évad, még ha nem is a közeljövőben”

– szomorkodtak sokan az Instán, de azért a Port.hu oldalon is akadt néhány sajnálkozó kommentelő:

„Végül is lezárták javarészt. Az utolsó pár perc tetszett, de ezért megnézni 60 részt... Max. 6 részben elfért volna a lényeg, és akkor egy nézhetőbb sorozatot kapunk.”

Mindezzel együtt alighanem annak a nézőnek van leginkább igaza, aki így foglalta össze a sorozat tanulságait:

„Vígjátéknak sosem volt vígjáték. Kriminek néha egész jó volt, de a végére sok következetlenség, logikátlanság, képtelenség merült fel, pl. Judittal, Gyulával, Annával... kapcsolatban. Így már kriminek sem volt jó. Összecsapták a végét: hirtelen összeboronáltak párokat, rendeztek egy össztáncot, aztán gyorsan »véget vetettek a zenének, s hazamentek a legények«. Ebből a káoszból nem születhet épkézláb folytatás.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás