Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

így néz ki most a legkeményebb csúcsbombázó, aki Bruce Willist is elcsábította a Die Hard-ban

így néz ki most a legkeményebb csúcsbombázó, aki Bruce Willist is elcsábította a Die Hard-ban

Zene, Film & Kultúra

így néz ki most a legkeményebb csúcsbombázó, aki Bruce Willist is elcsábította a Die Hard-ban

Zene, Film & Kultúra

Promotions 04:34

A Drágán add az életed! után akcófilm-forradalom söpört végig a filmiparban.

Valószínűleg nincs olyan ember Magyarországon sem, aki életében ne látta volna egyszer valamelyik Die Hard-filmet, amelyben a kultikus akcióhős, John McClane újra megmenti a világot, de ha nem is éppen azt, legalább a világ egy nagyon kicsi szeletét, ahol számára fontos dolgok és emberek élnek. Mint például a gyönyörű és kemény Holly Gennaro McClane, azaz Bonnie Bedelia. Az első rész pedig pont ott veszi kezdetét, hogy McClane nyomozó Los Angeles-be látogat, hogy feleségével felmelegítsék a kapcsolatukat újra, aztán mindez persze meg is történik, de nem éppen úgy, mint ahogyan azt egy szokványos romkomban megírták volna.

Bruce Willis pedig úgy rúgja szét a bűnözök hátsóját, hogy azt rengeteg filmes azonnal meg is irigyelte, a Die Hard egycsapásra felélsztette a szendergő akciófilmet, mint zsánert, a kilencvenes években pedig sorra jöttek sikerének farvízén a ma is kultikusnak számító mozik.

Bruce Willis rövid időn belül a legnagyobb világsztár lett, kevesen tudják, de például a Golden Globe- és Emmy-díjas színész a statisztikák szerint a kilencedik legnagyobb bevételt elérő színész a világon.

Bruce Willis-ről sajnos nemrégiben derült ki, hogy betegsége miatt több filmben már nem fog szerepelni, visszavonul a rajongók nagy bánatára. A hírt pedig felesége jelentette be még pár hónappal ezelőtt az egyik közösségi oldalán.

A filmes világ persze azonnal reagált a hírre, a világsztárok mind-mind megosztották kedvenc történetüket, amely velük és a színészóriással történt.

De vajon mi történt az évtizedek alatt Bonnie Bedelia-val? Akinek az anyakönyvezett neve Culkin, így pedig valószínűleg azonnal gondoltatok rá, hogy Macaulay Culkin rokona, és igen, igazatok van, unokatestvérek. Bonnie karrierje a hetvenes években indult, A nő a volánnál című 1983-as filmben nyújtott szerepéért Golden Globe-díjra is jelölték. Később Harrison Ford oldalán is feltűnt például az Ártatlanságra ítélve című alkotásban. Számára is a Die Hard hozta el az ismertséget.

Nemrégiben feltűnt például a Netfilx Mi lenne ha című sorozatában is.

Bonnie Bedelia amúgy nagyon keveset mutatkozik a nyilvánosság előtt, a közösségi térben sincs fent.

Borítókép: ©Twentieth Century Fox movie : Die Hard (1988)/Profimedia