promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
50 ezer éve titokban a Földön él egy másik emberfaj is, a tudósok megdöbbentő felfedezést tettek
Borítókép:  ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection/Profimedia/A Gyűrűk Ura
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy szigeten élhetnek az elveszett emberek.

Még 2003-ban történt egy óriási felfedezés az indonéziai Flores-szigeten, akkor régészek egy csoportja meghökkentően jó állapotban megmaradt, egy addig ismeretlen emberfaj maradványait találták meg. Pedig a tudósok elsődleges célja az volt, hogy pontosabban megértsék a modern ember Ázsiából Ausztráliába történő vándorlását.

A szigeten talált emberfaj a Homo floresiensis nevet kapta. Őket pedig gyakran nevezik J. R. R. Tolkien világsikerű műve, A Gyűrűk Ura-trilógia után hobbitoknak is a méretükből kifolyólag. A szakértők akkor arra jutottak, hogy a „hobbitok” 12 ezer éve tűnhettek el, de korábban 50 ezer évről is beszéltek már a tudósok.

Ám egy váratlan állítással állt elő a The Scientist tudományos folyóiratban Gregory Forth antropológus. A véleménycikkben arról értekezik, hogy meglehet, a korábbi állításunkkal tévedtünk, és a floresi ember nem tűnt el a Földről, hanem még velünk élnek, csupán ritkán láthatók. A helyi lakosok ugyanis gyakran beszámolnak majomemberekről, akik az erdők mélyén élnek.

A tudós harminc emberrel is beszélt, hogy a rejtély nyitjára jusson. Forth amúgy nemrégiben megjelentett egy könyvet is, amely a Between Ape and Human címre hallgat, és a legenda nyomába eredt a helyiek segítségével.

Így nézhetett ki egykor a Homo floresiensis:

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás