promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Pókember: Nincs hazaút pofára esett az Oscar-gálán, mégis sikerült rekordot döntenie
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Igaz, hogy a Pókember: Nincs hazaút elbukta az egyetlen Oscar-jelölését, de még így is van mire büszkének lenniük az alkotóknak.

Tavaly decemberben mutatták be a Pókember: Nincs hazaút című Marvel filmet, ami elképesztően nagy siker lett, ugyanis több mint 800 millió dolláros bevétellel az amerikai mozik 3. legtöbb pénzt hozó alkotása lett a Star Wars hetedik része és a Bosszúállók: Végjáték után, illetve az örök világranglista hatodik helyéig is sikerült felkúsznia az utóbbi hónapokban – sőt, még Oscar-díjra is jelölték a legjobb vizuális effektusok kategóriájában.

A rajongók legnagyobb bánatára végül nem a Pókember: Nincs hazaút vitte el az Oscar-díjat (hanem a Dűne), de valószínűleg nem szomorkodik túlzottan a stúdió, hiszen a film múlt héten jelent meg digitálisan, és annyian vásárolták meg, hogy az felért egy igazán komoly rekorddal – egy hét alatt konkrétan 42 millió dolláros bevételt hozott ebben a formátumban az alkotás, erre pedig még sosem volt példa.

Úgy tűnik, hogy a Marvel és Tom Holland látványfilmje nem csak a mozikban volt képes hódítani, így kijelenthetjük, hogy anyagi szempontból Pókember a világ legsikeresebb különálló szuperhőse – szóval büszkék lehetnek magukra a készítők, hiszen olyat sikerült alkotniuk, ami láthatóan igazán nagy hatással volt a közönségre.

Itt lehet megnézni a Pókember: Nincs hazaút előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás