promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: II. Erzsébet hálószobájába bejutott egy idegen férfi, kicselezte az őröket is - ez volt a leghíresebb betörés, amely még a Netflix sorozatába is bekerült
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A vilgtörténelem egyik leghíresebb betörése.

Még 2021 decemberében száguldott át az egész világsajtón az a döbbenetes hír, miszerint egy számszeríjjal felfegyverkezett férfi akart betörni a windsori kastélyba, ahol II. Erzsébet épp az ünnepeket töltötte. Ám nem ez volt a leghíresebb betöréses eset a történelem során a királyi család életében, hiszen volt egy férfi, Michael Fagan, aki az állítása szerint kétszer is belógott a palotába őfelségéhez.

Másodjára pedig egészen II. Erzsébet hálószobájáig jutott, sőt, őfelsége ágyára is leült, hogy beszéljen vele.

A sztori viszont részben örökre homályban marad, mivel nem minden részletét mondták el a a nyilvánosságnak, általában Michael Fagan meséli, és idővel változott is a sztori. A történet amúgy bekerült a Netflix világhíres szériájába, A koronába is, méghozzá a negyedik évadba. A sorozatban Fagan, mint a nép követe tűnik fel, aki a Thatcheri-politikáról akarja kikérni II. Erzsébet véleményét.

A valóságban ezzel szemben nem tudjuk, hogy mit akart pontosan Fagan a királynőtől. Az elbeszélése szerint a kerítésen mászott be, ereszcsatornán ereszkedett le, majd egy nyitott ablakon keresztül landolt a Buckingham-palotában. A korabeli jelentések azt írják, hogy Fagan a királynő előtt akart véget vetni az életének

Fagan elmondása szerint 10 percet beszélgettek, míg máshol azt mondta, hogy a királynő rögtön elhagyta a szobát. A beszámolók szerint II. Erzsébet megmentésére egy inas is érkezett, amikor a vészjelzésrre nem érkezett válasz.

A férfi azt is állította, hogy már korábban is besurrant egyszer a palotába, ahol körül is nézett.

Fagant amúgy végül beutalták egy pszichiátriára, börtönbüntetést nem kapott a tettéért, bár utána többször is összetűzésbe került a hatóságokkal.

(Forrás: Telex, Thoughtco.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás