promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismered még? Így néz ki most a Salamon király kincse szívtiprója, a férfi, aki gyönyörűségével elhomályosított mindenkit - fotó
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A zseniális Richard Chamberlaine idén tölt be a 88. életévét.

Richard Chamberlaine a nyolcvanas évek egyik férfi szexszimbóluma volt, aki mellett Hollywood férfiszínészgárdájának kilencven százaléka elbújhatott, pedik a későbbi sztár nem is színésznek készült, hiszen az egyetemre is még iparművészeti szakra jelentkezett, csak itt kezd el élénken érdeklődni a színjátszás felé. Majd gondolt egyet, és elkezdett egyedül kilincselni nagyobb álomgyári stúdióknál, azonban a történelem közbeszólt, a koreai háború jött, és kétéves katonai szolgálat következett.

Végül a Dr. Kildare című sorozat hozta el neki a sikert, egyik pillanatról a másikra az USA ünnepelt sztárja lett, tinilányok olvadoztak érte. Később Angliába költözött, majd Hawaii-on telepedett le párjával, melegségéről először 2003-ban beszélt nyíltan az önéletrajzi könyvében.

A leghíresebb szerepe a magyarok számára talán a Salamon király kincse című filmben volt, amelyben a csodálatos Sharon Stone-nal játszik együtt. És bár a film már több évtizede készült, kortalan alapmű lett, egy ikonikus darabja a nyolcvanas éveknek. Talán nincs is olyan hét Magyarországon, hogy a tévé ne adná le legalább egyszer az egyik leghíresebb Indiana Jones-utánérzést.

Így néz ki most Richard Chamberlain:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás