promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
50 év rettenetesen sok idő? Így néz ki most a Magas szőke férfi felemás cipőben sztárja, Pierre Richard - fotó
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pierre Richard idén tölt be a 88-at, a film pedig hamarosan a 50. életévét.

Az 1972-es Magas szőke férfi felemás cipőben a hetvenes évek egyik legjobb francia vígjátéka volt, egy ikonikus darabja a hetvenes dekádnak csakúgy, mint a francia filmművészetnek. A film zajos sikert aratott világszerte, a mai napig szinte az összes felcseperedő generáció ismeri a filmet, és persze a zseniális főszereplőt, Pierre Richard-ot is. A film később folytatást is kapott, amely A magas szőke férfi visszatér címmel került forgalmazásra.

A vígjátékot később az Egyesült Államokban remakelték is 1985-ben, méghozzá Tom Hanks főszereplésével.

Pierre Richard a mai napig aktív, az utóbbi időben készült filmjei közül talán a legismertebb a magyarul A magas ősz férfi társat keres névre keresztelt alkotás,, amelyben Pierre Richard újra megcsillogtatja zsenijét. A 2017-es film egy özvegy, nyugdíjas férfiről szól, aki már évek óta nem hagyta el otthonát, majd a számítsátechnika fortélyait kitanulva végül egy online társkeresőben találja magát, ahol egy fiatal nőt el is varázsol a romantikusságával, ám nem a saját képét használja a játékban, ez pedig rengeteg kalamajkát okoz majd még a későbbiekben.

Pierre Richard rendezőként is zseniálisat alkotott, többek között ő volt a direktora a Félénk vagyok, de hódítani akarok című nagysikerű vígjátéknak. Nevesebb filmjei közé tartozik még a Négabalkezes, a Süketek párbeszéde, a Balekok, vagy éppen a Balfácán.

Így néz ki most a sztár:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás