promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki a legendás Louis de Funès ritkán látható fia - videó
Borítókép:  Profimedia/A legendás grimasz
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olivier a legenda legkisebb fia, és játszottak is együtt.

Louis de Funès az '50-es és '60-as évek francia vígjátékainak egyik ikonikus figurája, ezen évtizedek egyik legjobb színésze. A családja spanyol, édesapja révén pedig még nemesi származású is. Carlos Louis de Funes de Galarza sevillai származású ügyvéd volt, később pedig gyémántműves.

Louis már Franciaországban született, méghozzá Courbevoi-ban 1914. július 31-én.

A pályája nagyon nehezen indult, korábban egyre-másra bocsájtották el munkahelyeiről. Végül bárzongoristaként sikerült elhelyezkednie. Az ötlábú birka és a Horgász a pácban című filmek jelentették számára az áttörést, a sikereket és az elismertséget pedig a Magyarországon is igen népszerű Csendőr-sorozat és a Fantomas-filmek hozták meg számára.

Olivier de Funès a legenda legkisebb fia, aki 1949. augusztus 11-én született, többek között A nagy vakáció és A főnök inkognitóban című filmekben is együtt szerepelt édesapjával, végül mégis úgy döntött, hogy a színészet helyett pilóta lesz, méghozzá az Air France-nál.

1971-ben forgatta utolsó filmjét (Fennakadva a fán) édesapjával, illetve a legendás Charlie Chaplin lányával, Geraldine Chaplin-nel.

Az alábbi felvétel egy 2021 szeptemberi emlékező műsorban készült, Olivier de Funèst talán könnyű felismerni (baloldali), az indítás után őt hallhatjátok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás