promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robert Pattinson ezért kapott kissé depresszív külsőt Batmanként
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eléggé más, kifejezetten meglepő külsővel tér vissza a Denevérember a következő filmjében. A rendező elmondta, mégis miért döntött így. 

Az új Batman előzeteséből kiderült már, hogy a nem sokára mozikba kerülő film kicsit másként értelmezi a karaktert. Már az is meglepő volt, hogy Robert Pattinsonra esett Matt Reeves rendező választása, de a külseje pláne megdöbbentette a rajongókat.

Első pillantásra Bruce Wayne még az eddigieknél is komorabban tér vissza. Feketére festett haj, fehér bőr, de a leginkább feltűnő változás a szemei körül elmaszatolódott szemceruza.

Nem csoda, hogy amint lehetőség adódott, meg is kérdezték Reevest, hogy miért használ kissé túl sok fekete szemceruzát Batman?

„Nem hordhatsz állandóan köpenyt, egyszerűen nem. Az összes Batman ezt viselte. Csak imádtam az ötletet, hogy levegyem [a maszkot], és ez alatt ott van a lecsöpögő izzadtság, és az egész színpadiasság kellett a karakterhez”

- válaszolta Matt.

Úgy gondolja, hogy annyiszor dolgozták már fel a sztorit, hogy muszáj volt valamiféle új aspektusból megfognia azt.

„Hogyan csinálod meg Bruce Wayne-t úgy, ahogyan még nem látták? Elkezdtem gondolkodni: Mi lenne, ha valami tragédia történne [pl.: Wayne látja, hogy meggyilkolják a szüleit], és ez a srác annyira visszahúzódó lesz, hogy nem tudjuk, mit csinál? Ez a fickó valami önfejű, vakmerő, drogfüggő? És az igazság az, hogy egyfajta drogos. A drogja a bosszúvágy. Olyan, mint egy Batman Kurt Cobain.”

De kitért arra is, hogy miért Robert Pattinsont választotta a szerepre:

„Van benne egyfajta belső düh, ami ehhez a karakterhez nélkülözhetetlen, és valami veszélyesség, de érzem ezt a kétségbeesést is benne. És teljesen beleéltem magam, hogy Rob lesz. De fogalmam se volt, hogy érdekli-e.”

Attól nem kellett tartani, hogy Pattinson nem vállalja, mert valójában hatalmas rajongó.

„Hallotta, hogy ezt csináljuk, és izgatott lett az ötlettől, hogy ennek a karakternek egy másik változatát visszük filmre. Így amikor találkoztam vele, és elolvasta a forgatókönyvet, hosszan beszélgettünk, és rájöttem, hogy ez a srác hatalmas rajongó."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás