promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezeknek se volt gyerekszobájuk! – Leleplezték a brit sztárok szélhámos őseit
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A száz évvel ezelőtti népszámlálási adatokban szerepelnek kompromittáló információk.

A britek Nemzeti Archívuma éppen most végzett az 1921-es népszámlálás digitalizálásával. A legérdekesebb információkat ki is mazsolázták az adathalomból, és rengeteg hírességnél találtak meghökkentő származási kapcsolódásokat.

Az adatokat elsőként publikáló Daily Mail újságírói számára Helen Mirren jelentette a legnagyobb meglepetést. Kiderült, hogy a 76 éves Oscar-díjas színésznő nem egyszerűen orosz származású (Jelena Vasziljevna Mironova az eredeti neve), hanem nagyapját még II. Miklós cár küldte diplomáciai küldetésre Angliába 1915-ben, és a család végül ott ragadt, a két évvel későbbi orosz forradalom miatt már nem térhetett haza.

A gólvágó Harry Kane is különleges ősöket tud felmutatni, a dédpapája például nagy kópé lehetett, hiszen a kenyerét művészként kereső férfi egyszer csak otthagyta a családját, hogy új kihívásokat keressen magának. Emiatt bíróság elé is állították, és elmarasztalták, hiszen évi 600 fontot kapargatott össze utcai előadóként, ám az otthoniak ebből semmit sem kaptak.

A Titanic sztárja, a 46 éves Kate Winslet dédpapája ezzel szemben egy kocsmát üzemeltetett Readingben, egy másik felmenője pedig hasonlóan járt, mint Harry Kane dédapja: a férfi 17 év együttélés után rútul elhagyott egy francia grófnőt, akitől pedig egy lánya is született.

Ami a már elhunyt hírességeket illeti, a Daily Mail listájának élére az író Arthur Conan Doyle került, Sherlock Holmes figurájának megalkotója. A szerző 62 éves volt a népszámlálás idején, és éppen három látogatója volt, amikor felkeresték őt az adatfelvevők. A történészek feltételezik, hogy a paranormális jelenségek iránt vonzódó író éppen spiritiszta szeánszot tartott a házában.

Doyle „kollégája”, Agatha Christie 1921-be még 31 esztendős, életerős asszonyka volt, akkor éppen Archibald Christie felesége. Tőle kapta jól ismert írói nevét (eredetileg Agatha Mary Clarissa Millernek hívták), sőt már egy kislányt is neveltek közösen. A krimiszerző a népszámlálás idején éppen Torquay-ban tartózkodott, ahol néhány barátját látogatta meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás