promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már csak pár hét és kiderül: Lady Gaga vagy Kristen Stewart a jobb?
Borítókép:  Lady Gaga / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamarosan megrendezik a Golden Globe díjátadót, ahol a nyertesek közé kerülhet Billie Eilish vagy akár Lady Gaga is.

2022-ben, január 9-én kerül megrendezésre a 79. Golden Globe díjátadó, mely a 2021-es év legjobb filmes és tévés teljesítményeit díjazza. Itt is vannak a jelöltek, akiket a díj alapító szervezetének, a HFPA-nak az elnöke, Helen Hoehne, illetve a rapper Snoop Dogg jelentettek be.

[[kod1]]

A legjobb film (dráma) kategóriában az idei év egyik legnagyobb dobása, a Dűne is jelölt lett, amit részben Magyarországon forgattak.

A legjobb színésznő jelöltjei között szerepel Kristen Stewart, a Spencer-ben alakított karakterének hála, de Lady Gaga is számolhat a díjjal a Gucci-házban nyújtott szerepéért. 

A híres énekesnő már nem először bizonyítja tehetségét: az idei már a hatodik jelölése, eddig kétszer is nyert már. Egyszer az Amerikai Horror Story hozott neki sikert, később pedig a Csillag születik betétdalával aratott. Egy másik, a legjobb női főszereplő kategóriában Emma Stone is szerepel az esélyesek között a Szörnyellának köszönhetően.

Továbbá a Netflixre hamarosan érkező Ne nézz fel! című film is tarolt, ugyanis összesen 4 jelölést tudhat magáénak, köztük egyet-egyet a két főszereplő, Jennifer Lawrence és Leonardo DiCaprio alakításáért is. A szolgálólány meséje sem maradt jelölés nélkül: 

Elizabeth Moss neve is szerepel a legjobb színésznő dráma sorozatban versenyzői között, amit egyébként 2018-ban már egyszer sikerült megnyernie.

Billie Eilish sem marad ki a sorból: ő is esélyes ebben az évben a legjobb betétdalnak járó díjra a No Time to Die című dalával, de feltűnik még Beyoncé, és Jennifer Hudson neve is a listán.

A teljes lista népszerűbb kategóriái a következők:

Legjobb dráma kategóriára jelölt filmek: Belfast, CODA, Dűne, Richard király, A kutya ereje

Legjobb musical/vígjáték kategóriára jelölt filmek: Cyrano, Ne nézz fel!, Licorice Pizza, tikk tikk Boom, West Side Story

Legjobb színésznő, dráma kategóriában jelöltek: Jessica Chastain, Olivia Colman, Nicole Kidman, Lady Gaga, Kristen Stewart

Legjobb színész, dráma kategóriában jelöltek: Mahershala Ali, Javier Bardem, Benedict Cumberbatch, Will Smith, Denzel Washington

A lista további részletei megtekinthetőek ide kattintva: GoldenGlobes

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás