promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ritkán látható videó az Omega gigaslágerével, a Gyöngyhajú lánnyal - elképesztően csodálatos a zene és a videó összhangja
Borítókép:  Artyom Korotayev/TASS/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Gyöngyhajú lány már sokszor meghódította a világot.

Szomorú hírt kapott Magyarország, ugyanis délelőtt az Omega-együttes a közösségi oldalán közölte, hogy a zenekar frontembere, Kóbor János elhunyt.

Mint írták:

„Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad”

Ma és valószínűleg még hosszú napokig minden a legendás Omegáról és Kóbor Jánosról fog szólni, a rajongók a közösségi médiumok tereiben is osztoznak a gyászban, és valószínűleg sok régi, szép sztori előkerül majd a magyar rocktörténelem egyik legkiemelkedőbb énekesével kapcsolatban.

A zenekar leghíresebb slágere, amely meghódította a világot is, a Gyöngyhajú lány. A zene dallamát korábban még Kenya West is "kölcsön vette", később azonban kiderült a turpisság, a felek végül megállapodtak.

Az amerikai szupersztár a New Slaves című számában használt 85 másodpercnyi Gyöngyhajú lányért végül fizetett a tulajdonosoknak.

A szám pedig korábban Izlandot is meghódította, Izland és a világ egyik legmenőbb snowboardosa, Halldór Helgason révén. Halldór igazi ikon a piciny szigetországban, úgy tartják, hogy a fiatal sportoló olyan népszerűvé tette hazájában a snowboardot, hogy egész Izland síelés helyett snowboardozik már.

Halldór pedig az egyik legnépszerűbb filmjében, a Dayumm!-ben a Gyöngyhajú lányt választotta zenei aláfestésként. Nem véletlen, a videó láttán hidegrázós élményben lehet részed, annyira zseniális.

(Forrás: Sielők)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás