promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes fotó: Vilmos herceg durván bemutatott több száz embernek? - Egy kép alapján azt gondolnád, aztán jön még egy kép, és a rejtély megoldódott
Borítókép:  Conservation International/Profimedia/Ferrari Press Agency
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Attól függ, milyen szemszögből nézzük, fényképezzük.

Ha a média manipulációjáról kellene előadást tartani, akkor ez a két kép simán szerepelhetne az első szlájdon. Úgy tűnik ugyanis, mintha a Cambridge-i herceg a polgárok felé mutatná a középső újját, azaz egy laza beintéssel élne a kocsibaszállás előtt. A nem túl királyi gesztus mellé pedig egy kendőzetlen mosoly is társul, de ez csak egy szemszög, ami nagyon tévútra vezethet mindenkit.

Hiszen ugyanarról az eseményről készült másik fotó már elárulja, hogy igazából egy másfajta gesztust rejt a mozdulat, Vilmos herceg csupán három ujját mutatja fel, mivel ekkor érkezett meg a harmadik gyerekük, a kis Lajos herceg.

A hírhedt fotó amúgy még 2018-ban készült, de pár napja újra feltűnt rengeteg fórumon a LinkedIn-en, illetve a Twitter-en is, hiszen egy nagyon jó szemléltetője annak, hogy igazából egy kép, egy szemszög a valóságból, mennyire félre tudja vinni az "igazi valóságot".

Persze az igazsághoz tartozik az is, hogy a történelemben azért sem kell messzire mennünk, hogy a direkt manipulációval találkozzunk, íme a leghíresebb fotók, amelyeket teljesen átszabtak valamiféle más cél érdekében:

(via Popculture)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás