promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Toldi: Jankovics Marcell utolsó remekműve vasárnap debütál a Duna TV-n
Borítókép:  Sorozatjunkie
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kézzel rajzolt Toldi sorozat 12 részből áll.

Szeptember 19-én, vasárnap 19:40-kor a Duna Televízión lesz először látható a Kecskeméti Rajzfilmstúdió legújabb alkotása, a Toldi.

Arany János hősének a magyar lovagi mondakör egyik legjelentősebb szereplőjének legendás történetét a kötelező olvasmányokból minden iskolás jól ismeri. Az animáció formájában megelevenedő elbeszélő költeményt a fiatalok számára modern képi világ teszi élvezetessé. A Toldiban az alkotó stílusjegyei is felismerhetők, hiszen az a Jankovics Marcell alkotta mozgóképre a hőst, akinek keze nyomát viseli például a Magyar Népmesék, a János vitéz, a Fehérlófia, vagy Az ember tragédiája.

A tévésorozat az Arany-műnek megfelelően előhangból és tizenkét részből áll. A cselekmény szereplői mellett megjelenik elbeszélőként a költő, maga Arany János is, aki egyfajta délibábként narrálja az eseményeket.

Az új adaptáció, a hiánypótló rajzfilmsorozat a fennállásának 50. évét ünneplő Kecskemétfilm Kft. műhelyében született egy pályázat nyomán, amelyet az Arany János-emlékévhez kapcsolódóan az MTVA írt ki. A széria alkotója a Kossuth- és Balázs-Béla-díjas filmrendező, grafikusművész, Jankovics Marcell, akinek ez az utolsó alkotása.

A széria különlegessége, hogy kézzel rajzolt, egyedi technikával készült.

A Toldi epizódjait szeptember 19-től vasárnap esténként 19.40-től láthatják a Duna Televízión.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás