promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató: a földönkívüliekhez is köthető kristálykoponyákat találtak a Földön - íme 10 dolog, amelyben az Indiana Jones-filmek mesélnek a történelemről
Borítókép:  ©Paramount/Courtesy Everett Collection/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

De mégis hogyan jutottak el a Földre? A sztori kicsit összetettebb, és van benne egy nagy csavar is. Válogatásunkban az indiana Jones-filmek valós történelemmel megesett találkozásait gyűjtöttük össze.

A kristálykoponyák tényleg léteznek, ráadásul a British Múzeumban vannak kiállítva. De a történetben van egy kis csavar, ahogy ezt lejjebb majd olvasni fogjátok.

A popkultúra valószínűleg egészen máshogy nézne ki manapság George Lucas és Steven Spielberg nélkül, no meg persze Harrison Ford hiányában is, aki Han Solo és ifjabb Henry Jones, ráadásul még Rick Deckard szerepeét is eljátszotta. Születhetett tehát ezek után bármennyi közepes és rossz filmje, Fordot a popkulturális emlékezet soha nem fogja elfelejteni.

Kevesen tudják, de az Indiana Jones első részének eredetileg csupán az lett volna a címe, hogy Az elveszett frigyláda fosztogatói, George Lucas azonban úgy gondolta, hogy kell egy olyan cím, egy oylan név is, amely a potenciálisan szárba szökkenő többi résznek keretet tud adni. A főszereplő, Indiana Jones neve pedig egyáltalán nem hangzott rosszul.

Az Indiana Jones tetralógia pedig folytatódik nemsokára, így a bejelentések farvízén most összeszedtünk nektek 10 érdekes sztorit a filmmel kapcsolatban, amelyek a történelmi hitelesség kérdéskörét járják körbe. Vajon tényleg úgy volt, úgy történt, ahogyan az a négy filmben meg van írva?

A szavazás szabályai: nyomj egy felfelé mutató nyilat arra, amelyiken nagyon meglepődtél, lefelé mutató nyilat pedig arra, amiről már eddig is tudtál, így nem hoztunk vele nagy újdonságot.

(Források: Ranker, Fess, Múltkor, National Geographic)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás