promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos betegséggel küzd a Columbo kegyetlen zeneszerzője
Borítókép:  YouTube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Billy Connolly a való életben is ugyanolyan bohém, mint a filmen, sok gondot is okozott a rendezőnek.

Az Egyesült Királyságban igen népszerűnek és kedveltnek számít a színész, komikus és zenész Billy Connolly, aki a magyar nézők számára a Columbo egyik epizódjából lehet ismerős. A skót származású előadó régóta Parkinson-kórral küzd, és most szívszorító hírekkel jelentkezett a betegségével kapcsolatban.

Fotó: Profimedia

„Úgy gondolom, hogy mindig jön egy új kihívás. Az utóbbi időkben ezek elsősorban egészségügyi jellegűek, és a helyzet sajnos egyre rosszabb… A betegség elkapott, és el fog vinni, de nincs ezzel gond. Alacsony sorból kezdtem, és magasan fejezem be”

– mondta a 78 éves Connolly, akinél 2013-ban diagnosztizáltak Parkinson-kórt. A szörnyű idegrendszeri betegség a mozgás lelassulásával, az izmok feszességével és remegéssel jár, beszéd közben a jellegzetes, dús hajú művésznek is fognia kellett a bal kezét, hogy az ne „ugráljon”.

Az ötgyermekes színész a Columbo 2000-ben készült részében szerepelt, amely a Gyilkosság hangjegyekkel címet viseli. Ebben a filmzeneszerző Findlay Crawford figuráját játszotta, aki azért ölte meg fiatal szerzőtársát, nehogy kiderüljön, hogy legnagyobb sikerét éppen a srác írta.

„Az amerikai beszélgetős műsorok a legrosszabbak. Előre rögzíteni kell, mit fogsz mondani, hogy elhelyezhessék benne a poénjaikat. Gyűlölöm ezeket az előzetes megbeszéléseket”

– fakadt ki egyszer az amerikai munkamódszerekre, de a Columbóban szívesen játszott, és nagy beleéléssel játszotta a velejéig romlott sztár szerepét. Érdekesség, hogy a sorozatban gyakran felbukkanó Patrick McGoohan ajánlotta őt maga helyett a szerepre.

A való életben egyébként Connolly nem olyan megközelíthetetlen, mint amilyennek a filmekben tűnik, élvezi, ha az emberek megölelik őt az utcán. Szívesen viseli a skótok szoknyaszerű ruhadarabját, a kiltet is, különösen Floridában, ahol a járókelők jókat mosolyognak rajta.

A Gyilkosság hangjegyekkel az utolsó előtti Columbo-rész volt, és 98 perces hosszúságával szinte mozifilmnek is tekinthető. A Findlay Crawford név Connolly ötlete volt, a stáb pedig áldását adta rá.

Az ezúttal rendezőként közreműködő Patrick McGoohan állítólag már a forgatás közben megbánta döntését, hogy a szeleburdi skótot választotta ki a szerepre, mert Connolly túl sokat ivott, és nem mindig tudta a szövegét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás