promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tragédia a zeneiparban: fiatalon meghalt a legendás rockbanda alapítója és dobosa
Borítókép:  Joey Jordison/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Joey Jordison, a Slipknot egykori dobosa, 46 évesen meghalt. A rockzenekar alapító tagját otthonában holtan találták, miután a jelek szerint békésen, álmában hunyt el. 

Joey Jordisont otthonában nyilvánították halottnak a bűnüldöző szervek, akik bejelentették, hogy nem feltételeznek idegenkezűséget, és nem találtak tiltott kábítószert sem a lakásában - olvashatjuk a Movieweben.

A dobos családja közleményt adott ki, amelyet a Rolling Stone idézett. A közleményben a család megjegyezte, hogy a legendás zenész békésen hunyt el álmában, és "nyugalmat és békét" kértek "ezekben a hihetetlenül nehéz időkben".

"Joey halála leírhatatlan fájdalomat okozott nekünk"

- folytatódik a közlemény.

"Azok, akik ismerték Joey-t, megértették gyors észjárását, szelíd személyiségét, óriási szívét és szeretetét a család és a zene iránt. Joey családja arra kérte a barátokat, rajongókat és a médiát, hogy érthető módon tartsák tiszteletben a magánélet és a béke iránti igényünket ezekben a hihetetlenül nehéz időkben."

Joey Jordison 1975. április 26-án született Nathan Jonas Jordison néven. Nyolcéves volt, amikor először ragadott dobverőt, ami bebetonozta rockzenészi jövőjét. Keményen gyakorolt nevelő évei alatt, és még az általános iskolában megalapította első zenekarát.

1995-ben Joey-t megkeresték, hogy csatlakozzon a Pale Ones nevű zenekarhoz, mint fő dobosuk. A banda később átnevezte magát Slipknotra. Joey egészen 2013-ig játszott a Slipknotban, amikor a zenekar bejelentette, hogy "személyes okok miatt" kilépett. Joey egy olyan nyilatkozattal kontrázott, hogy kirúgták, és hogy a Slipknot volt az élete 18 éven keresztül, és soha nem fogja elhagyni azt vagy a rajongóit.

Joey 2016-ban bejelentette, hogy transverse myelitisben szenvedett, egy neurológiai betegségben, amely a Slipknotban töltött ideje vége felé akadályozta a dobolásban. A betegség miatt egy időre nem tudta használni a lábait, és kiterjedt rehabilitációra volt szüksége ahhoz, hogy újra használni tudja a lábait. Képes volt felépülni és folytatni zenei karrierjét.

Miután elhagyta a Slipknotot, Joey továbbra is dobolt a Scar the Martyr, a Vimic és a Sinsaenum nevű bandákban. Bár egyik másik projektje sem érte el a Slipknot népszerűségét vagy hosszú életűségét, továbbra is játszott és élvezte, amit csinált.

Amikor Joey Jordison halálhíre felröppent, az internetet elárasztották a jókívánságok azoktól az emberektől, akiknek az életét megérintette. Rádiós műsorvezetők, más zenészek, sőt még pankrátorok is jelentkeztek a Twitteren, hogy kifejezzék szomorúságukat a halála miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás