promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hunyadi János, a híres törökverő legenda életéről készül egy izgalmas nemzetközi tévésorozat
Borítókép:  Hunyadi János/profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy igazán nagyszabású nemzetközi tévésorozatot készítenek az egyik leghíresebb magyar hadvezér, Hunyadi János életéről egy népszerű regényciklus alapján, "Rise of the Raven" címmel. A magyar származású producer: Tom Lantos David Cronenberg filmjein dolgozott több alkalommal is.

Bán Mór 2008-ban kezdődött, a Hunyadi-család történetét feldolgozó népszerű regényeiből készül most egy rendkívül ambíciózus tévésorozat - olvashatjuk a theGeek oldalán. A Rise of the Raven című sorozat főszereplője nem más, mint Mátyás király apja, a törökverő Hunyadi János, nándorfehérvári hős hadvezér, aki 1456-ban legyőzte a gigantikus oszmán sereget és megvédte Európát. A sorozat producere is magyar származású és igazi filmes veterán: Robert Lantos többször együttműködött producerként a horrorfilmes legenda David Cronenberggel több olyan filmjénél is, mint az eXistenz-en, illetve a Gyilkos ígéretek. Lantos produkciós cége, a Serendipity Point Films viszont nem egyedül, hanem a Beta Film és a TV2 közreműködésével dolgozik a sorozaton a Nemzeti Filmintézet támogatásával.

Ami pedig a Rise of the Raven címet illeti, az a 15. századi erdélyi család nemesi címerén található fekete hollóra utal.

"Hunyadi János puszta bátorságának és leleményességének köszönhetően legyőzte az Oszmán Birodalom jóval nagyobb hódító seregét, ezáltal megvédte Európát. Az elmúlt tíz évben alkotótársaimmal azon dolgoztunk, hogy Bán Mór hihetetlenül erőteljes történelmi fikcióját egy 10 részes sorozatban adaptálhassuk."

- nyilatkozta a projektről Lantos. A Beta Film tartalomgyártásért felelős vezetője, Koby Gal-Raday még arról is beszélt, hogy szerinte Hunyadi története egy egyedülálló, epikus sztori, amely ma is időszerű a világon mindenhol.

Egy szintén magyar származású, kanadai filmes: George Mihalka lesz a Rise of the Raven showrunnere és egyben az utolsó három rész rendezője is. Mihalka legismertebb filmje az 1981-es slasherhorror alkotás, a My Bloody Valentine. A rendező arról beszélt, hogy a magyar hadvezér története azért is fontos napjainkban is, mert

"A bátorságról, szeretetről, kitartásról, szabadságharcról és a győzelemről szól."

Mihalkán kívül a temesvári születésű Robert Dornhelm és Nagypál Orsi (Terápia, Nyitva) rendeznek még részeket a sorozatból.

A Rise of the Raven még a produkciós fázis legelején van, még most is tart a szereplőválogatás. Producerként Krsko Tibor, Haza Cecília, Hazai Kinga, valamint Oliver Auspitz és Andreas Kamm részt vesznek a sorozat készítésében. Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, azt állítja, hogy a kormány 6,9 milliárd forinttal támogatja a projektet, a Nemzeti Filmintézet pedig saját keretéből 3,6 milliárd forint támogatást nyújt neki.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás