Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Brutálisan nagyot bukott II. Erzsébet

Brutálisan nagyot bukott II. Erzsébet

Zene, Film & Kultúra

Brutálisan nagyot bukott II. Erzsébet

Zene, Film & Kultúra

Promotions 11:31

Óriási pénzügyi veszteség a királyi családban.

A brit királyi családot Meghan Markle és Harry herceg "kitálalásai" után anyagi gondok is sújtották.

A koronavírus-járvány miatt ugyanis II. Erzsébet és a kiráyi család közel 50 millió dollárral, azaz 15 milliárd forinttal keresett kevesebbet - írja a Newsweek. A Royal Collection Trust, a szervezet, amely a brit királyi család művészeti gyűjteményeit menedzseli, ugyanis ennyi bevételtől esett el a járvány miatt korlátozások következtében.

Mint a lap írja, a szokásos 3 millió látogató helyett a Buckingham-palotát, a Windsori-kastélyt és a többi látványosságot csupán 150 ezer turista látogatta meg. A 2019-2020-as szezonban még 100 millió dolllár volt a gyűjtemények bevétele, így pedig bőven nyereséggel zárták a szezon végét.

2020-2021-ben viszont kevesebb mint 10 millió dollár bevétellel álltak a szezon végén, és mindehhez jött 60 millió dollár kiadás.

A veszteség pedig még annál is nagyobb, mint amire számították. Az elemzők ugyanis 37 millió dollárra taksálták a veszteségeket még az év elején. A megszorítások közepette 165 munkahelyet kellett megszűntetniük.

A forgalmat szeretnék felpörgetni a Buckingham-palotában is, így például a napokban II. Erzsébet olyat tett, amire 70 éves uralkodása alatt nem volt példa.

Borítókép: Profimedia