promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész világ hálás lehet Steven Spielbergnek
Borítókép:  Steven Spielberg / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Steven Spielberg pontosan tudja, hogy vannak dolgok, amikhez egyszerűen nem szabad hozzányúlni – és a Cápa című klasszikus is ilyen.

Kevés olyan film létezik, ami teljes mértékben kiállja az idő próbáját, és úgy tökéletes, ahogy van. Biztos, hogy sok embernek van személyes kedvence ebben a kategóriában, de például a Vissza a jövőbe és a Jurassic Park is olyan alkotások, amiket az egész bolygón egyöntetűen imádnak a mai napig – hiába több évtizede jelentek meg, az aktuális közönség is ugyanúgy élvezi őket, mint a régi.

A zseniális Steven Spielberg 1975-ös Cápa című filmje is ilyen, hiszen 46 év elteltével is egy ütős, hatásos alkotásról beszélhetünk, így teljesen érthető, hogy miért mondott határozott „NEM”-et korunk egyik legmeghatározóbb rendezője, mikor a Universal stúdió szeretett volna nemrég egy modern feldolgozást készíteni a mesterművéből – természetesen az ő felügyelete mellett.

Úgy látszik, hogy Steven Spielberg pontosan tudja, mekkora kultuszfilmnek számít a Cápa, hiszen ha a stúdió bejelentené, hogy jön belőle egy feldolgozás, a közönség valószínűleg egyből fellázadna, mivel teljesen felesleges (sőt, egyenesen felháborító) hozzányúlni ehhez a műhöz – szóval mindenki hálás lehet a rendezőnek, hogy így vigyáz a saját örökségére.

Steven Spielberg amúgy nincs a remake-ek ellen, ugyanis hamarosan jön tőle a West Side Story új verziója:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás