promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen dolog derült ki a Columbo-sorozatról és Peter Falkról - erre sosem gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nagy esemény itt történt a szomszédunkban.

Az nem kérdés, hogy a Columbo-széria és Peter Falk Magyarországon is az egyik legtöbbet játszott televíziós sorozat, magyarok millió nézik még akkor is, ha éppen az aktuális epizódot már ezerszer is látták. Sőt, az is megesett, hogy egyszerre három csatornán is vetítették a hóbortos hadnagy nyomozásairól szóló történeteket.

A sorozattal kapcsolatos sztorik is óriási mennyiségben tornyosulnak előttünk, és még mindig akad új. Most például egy romániai eset került nyilvánosságra, amely meglepő fordulattal lép elénk, innen a közvetlen szomszédunkból.

Történt ugyanis, hogy 1974-ben Romániában annyira imádták a nézők a sorozatot, hogy egyszerűen nem hitték el, hogy egyelőre nincs több epizód, sokan úgy gondolták, hogy a Kommunista Párt nem akar több részt bemutatni a tévében, meg azt is gondolták, hogy mivel nyugati szériáról van szó, kvóta van rajta, így pedig majd csak jóval később fognak látni új Peter Falk-történetet.

De ezt már nem hagyhatták, így forrongtak.

Pedig nem ez volt a helyzet, csupán az, hogy a Columbo-sorozatból évente csupán körülbelül 10 részt készítettek, így egyszerűen nem volt több rész, amit be lehetett volna mutatni, de a román emberek ezt nem akarták tudomásul venni. A párt egyenesen Peter Falk-ot hívta fel, hogy csillapítsa a kedélyeket, mivel a pártnak nem hitték el az emberek, hogy a sorozatnak nincs több része.

Ez a sztori később kikerült a Redditre is, ahol sokan oltári nagy baromságnak nevezték az egészet, pedig a történet igaz, Peter Falk visszaemlékezéseiben is ír a romániai kérésről, illetve David Lettermannek is elbeszélte azt 1995-ben, utóbbiról pedig még a YouTube-on is van fent videó:

(via AVClub)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás