promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatszor próbálták megölni Columbót, a harmadik a legdurvább
Borítókép:  Profimedia.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiszitek vagy sem: voltak, akik megpróbálták őt eltenni láb alól. Persze nem jártak sikerrel, bukásuk drámai volt, éppúgy, mint ezen epizódok vége.

A türelmetlen hölgy

1. évad 5. rész, 1971

Az első évad egyik legkiválóbb része, amelyben feltűnik Leslie Nielsen is, hogy egy ügyvédet alakítson, aki feleségül veszi a türelmetlen hölgyet, Beth-et. Itt is a pénz körül forog minden. Beth bátyja vezeti a családi vállalkozást, és attól fél, hogy húga férje csak a pénzre hajt, ezért ellenzi a kapcsolatot, így szeretné kitagadni őt az örökségből. Beth egy mindent eldöntő elhatározásra jut: megöli bátyját, így mentve meg kapcsolatát, na meg az örökségét. Az utolsó percekben Columbo hadnagy és Beth farkasszemet néznek, Beth kezében pedig ott a fegyver, amellyel szeretné lelőni a nyomozót.

Gyilkosság telefonhívásra

7. évad 4. rész, 1978

Rózsabimbó, ez a szó az epizód kulcsmondata, minden ennek a szónak az árnyékában történik. Egy pszichológus férj bosszút áll néhai felesége egykori szeretőjén, a cél érdekében pedig kutyáit veti be. Columbót ugyanazzal a módszerrel próbálja megölni a rész végén a pszichológus, mint azt a film első felében teszi. Csakhogy a hadnagy eddigre már mindent tud, a kutyáktól csak arcon nyalás jön egy véres támadás helyett.

Az ínyenc gyilkos

7. évad 2. rész, 1978

Érdekesség, hogy ezt a részt maga Peter Falk rendezte. A gyilkos Paul Gerard egy kiváló ételkritikus, akinek azonban csapnivaló a modora. Ráadásul már a hadnaggyal történő első találkozás alkalmával lebukik: hiszen ahelyett, hogy elment volna kivizsgáltatni magát barátja ételmérgezéses halála után (tudniillik közösen vacsoráztak), azonnal a tett heyszínére sietett. Az epizód legvégén Columbo főz, Gerard pedig azon van, hogy a borba mérget csempésszen, és eltegye láb alól a hadnagyot. Az utolsó párbeszéd maga a tökély.

Columbo a guillotine alatt

8. évad 1. rész, 1989

Columbo úgy bizonyít egy gyilkosságot, hogy maga is a kivégzőeszköz alá fekszik. Persze teszi mindezt úgy, hogy tudja, nem eshet bántódása, mivel előző nap meghekkelte a szerkezetet. A gyilkos nagyon pofára esik, mi viszont rendkívül jól szórakozunk, főleg akkor, amikor a mutatvány kudarcba fullad.

Nyugodjék békében, Columbo asszony

9. évad 3. rész, 1990

Columbo letartóztatja Vivien Dimitri férjét, aki később öngyilkos lesz a börtönben. A nő pedig elhatározza, hogy bosszút áll mindenkin, aki részese volt, hogy férje rács mögé kerüljön. Szépen sorban halad, amíg elér a hadnagyhoz. A részben többek között részt vehetünk a hadnagy feleségének fiktív temetésén is. Így megintcsak nem látjuk őt...

Pillangó a sötétség árnyékában

10. évad 7. rész, 1994

Ebben a részben feltűnik William Shatner is, aki már sokadszorra játssza a sorozatban a gyilkost. Most arra is hajlandó a legvégén, hogy megölje a hadnagyot, csakhogy a számítása nem jön be. Columbo biciklis álruhába bújt rendőrök segítségét veszi igénybe, amikor a gyilkos fegyvert emel rá. Mindehhez egy hangos dudaszó kell csupán. Az egész konfliktus amúgy abból ered, hogy az aljas médiamogult játszó Shatner szerelmet érez fogadott lánya iránt, és nem tudja elviselni, hogy valaki más is szemet vetett a szépségre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás