promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi sztárvendégek érkeznek hétvégén a Margitszigetre
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még kaphatók jegyek a Margitszigeti Színház június 5-i nagyszabású koncertjére, ahol sztárvendégek is fellépnek.

Különleges élményt ígér a kulturális világ és a klasszikus zene kedvelői számára a Nemzeti Filharmonikusok koncertje, melyre június 5-én, szombat este kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A koncerten olyan zeneművek csendülnek fel, mint Wolfgang Amadeus Mozart Esz-dúr versenyműve, valamint Carl Orff Carmina Burana-ja. Az est első részében a Nemzeti Filharmonikus Zenekar sztárvendége ezúttal két fiatal zongoraművész lesz, akik Hollandiából érkeznek Budapestre.

Lucas & Arthur Jussen esetében „nem csupán két jó zongoristáról van szó, akik együtt játszanak”. Ők, fiatal koruk ellenére – 29 és 25 évesek – már évek óta részei a nemzetközi hangversenyek világának. Még gyerekek voltak, amikor Beatrix holland királynő előtt léphettek fel, és a legrangosabb díjak sem várattak sokáig magukra. A kiváló portugál zongoristától, Maria João Pires-től és neves holland művészektől tanulhattak, majd Lucas Menahem Presslernél az Amerikai Egyesült Államokban és Dmitrij Bashkirovnál Madridban fejezte be a tanulmányait. Arthur az amszterdami konzervatóriumban végzett Jan Wijn tanítványaként.

A Margitszigeten elhangzó Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr KV365 két zongorára írt versenyművét is tartalmazó felvétel, amelyben az Academy of St. Martin in the Fields és Sir Neville Marriner karmester működtek közre, aranylemezzé vált. Gramophone Magazine „50 legjobb Mozart felvétel” közé sorolja. A két testvér lemezei között ott van a Poulenc kettős zongoraverseny és a Saint-Saëns-i „Állatok farsangja" Concertgebouworkesttel és Stéphane Denève-vel.

A koncert második részében felcsendülő Carmina Burana-ban szólistaként közreműködik Molnár Ágnes, Szegedi Csaba, és Szappanos Tibor, továbbá a Nemzeti Énekkar, és a Magyar Állami Operaház Gyermekkara is.

A koncerten vezényel a Liszt Ferenc-díjas Kesselyák Gergely, Érdemes művész, a Magyar Állami Operaház első karmestere.

A különleges zenei estre még kaphatók jegyek, melyeket IDE KATTINTVA lehet megvásárolni.

Az alábbi videóban pedig meghallgató a Carmina Burana leghíresebb kantátája, az O, Fortuna, mely nemcsak a zenemű elején, de végén is felcsendül, és amelyben az esendő hős nem Istenhez, hanem a forgandó Szerencséhez fohászkodik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás