promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon durván nekiestek az emberek Eger legújabb büszkeségének - dühös kommentcunami a neten
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Borzolja a kedélyeket az új szobor, amely a város csúcsteljesítményének állít emléket.

Az egyik leghíresebb magyar helytállás a török ellen Eger ostroma, 1552-ben Dobó István vezetésével a magyar seregek megállították a több tízezres oszmán hordát, megmentve a megmaradt magyar részeket, a Habsburgokat, illetve Európát is. A hősök tetteiről Gárdonyi Géza nagyszabású könyvet írt, amelyből 1968-ban film is készült.

A vitézek győzelme szinonímája mindannak, amikor valamiért úgy érezzük, hogy a lehetetlen feltételek ellenére is van némi esélyünk, ha szívvel csinálunk valamit.

Május 29-én Egerben átadták a város legújabb büszkeségét a regény nyitójelenete inspirálta köztéri alkotást, amely Gergőt és Vicuskát ábrázolja. A szobor közadakodásból készült - írja az Egri Ügyek. A lap azt is megjegyezte, hogy a ceremónia kedves volt és jól szervezett.

A szobor viszont elképesztő indulatokat gerjesztett a kommentszekciókban, többen széttrolkodták a beszélgetéseket olyan kommentekkel, hogy a szobor szereplői "feketék", illetve számonkérték az alkotón a herék méretét is, sokan pedig nem tartják méltónak Eger városához ezt a minőséget, amit a szobor képvisel.

Még több dühös és trollkodó komment itt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás