promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar származású a világhírű film, A múmia bombázója, Rachel Weisz? Tud is magyarul beszélni? Itt az igazság
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mi az igazság ebből a történetből? Tényleg?

A múmia Brendan Fraser és Rachel Weisz főszereplésével a filmtörténelem egyik legjobb kalandfilmje, egy tuti recept a maga zsánerében, amelyért milliók rajonganak világszerte, Magyarországon még most is szinte minden héten leadják egy-egy részét a tévében. A múmia-filmek sikere nem kis részben a szereplőválogatás nagyszerűségén is múlt, a két főszereplő között például nagyon jól működik a kémia, ráadásul a mellékszereplők is nagyszerű figurák.

Az egyik főszereplő, az Evelyn Carnahan O'Connellt alakító Rachel Weisz a könyvfaló zseni, aki tudásával mindig kisegíti társait a bajból.

Kevesen tudják a színésznőről, de magyar gyökerekkel rendelkezik, méghozzá korunkhoz elég közeli magyar felmenőkkel. Az Oscar- és Golden Globe-díjas Rachel Weisz ugyanis a 2020-ban elhunyt Weisz György magyar feltalálól lánya. Weisz György még 1938-ban hagyta el az országot a zsidóüldözések miatt, és Angliába emigrált, Rachel pedig már az Egyesült Államokban született.

Weisz György ugyanis itt dolgozott mérnökként, neve messze földön híres nem csupán lánya után, hanem az orvosi műszerek terén elért fejlesztései nyomán is, többek között a lélegeztetőgépek fejlesztésében ért el nagy áttöréseket.

Rachel Weisz mindig is büszke volt nevére és származására is, épp ezért nem szeretett volna nevet váltani, mint oly sokan teszik ezt színészi pályafutásuk kezdetén, pedig az ügynökei azt javasolták neki, hogy egy angolosabb nevet válasszon, ezzel könnyebben tudna boldogulni karrierje elején.

Rachel Weisz nem beszél magyarul, viszont a Vanity Fair egyik reklámjában magyarként mutatkozott be, és megpróbált némi magyar akcentussal beszélni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás