promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Benny Hill tényleg zaklatta a műsorában szereplő lányokat?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A show azért szűnt meg, mert egyoldalúan, szexista módon ábrázolta a nőket.

Az egyszerű brit humort képviselő Benny Hill Show-t 1989 óta nem szívesen látják a szigetország képernyőin, mert – az indoklás szerint – a nőket egyoldalúan, szexista módon mutatja be. Való igaz, a rendszerváltás előtt a legtöbb magyar azért nézte az 1992-ben elhunyt komikus, színész és énekes műsorát, hogy a lenge ruhába öltöztetett hölgyeken legeltesse a szemét.

Benny Hill számára ez a közeg természetes volt, hiszen apja és nagyapja is cirkuszi bohócként kereste kenyerét egy időben, így a tévés humorista is inkább a közönségesebb poénok művelőjeként vált népszerűvé.

Rivális komikusok alkalmanként megvádolták, hogy műsoraival a szexuális zaklatást promótálja. A London környékén műsort sugárzó Thames Television a nyolcvanas évek végén aztán hirtelen kezdte komolyan venni a megjegyzéseket, és elkaszálta a show-t. Döntésüket alighanem segítette, hogy egy-egy epizód akkoriban már félmillió fontba került, ami

a Trónok harca mai epizódonkénti költségének felét jelentette.

Benny Hill-lel 1989 májusában éppen azután közölték a hírt a show törléséről, hogy a komikus díjjal tért haza a cannes-i tévéfesztiválról. A pályája (egyik) csúcsán lévő humorista azt hitte, hogy a folytatásról, az új sorozatról fognak beszélni, ezért érthetően megdöbbentette a döntés.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a műsorral a Thames sem járt rosszul, két évtized alatt 93 országba adta el, és 100 millió fontot keresett rajta. 1977-ben, a legjobb évükben 21,1 millió ember nézte az Egyesült Királyságban a nagy nevettető egy-egy humorparádéját. Az utolsó epizód 9,58 millió nézőt ültetett a képernyők elé.

A hölgyszereplők egy része Hill’s Angels néven, vagyis Hill angyalaiként bukkant fel a show-ban, és ők mondtak hideget is, meleget is utólag a komikusra. Egy részük elismerte, hogy a nőket főleg a külsejük miatt szerződtették, de Hill ahhoz is ragaszkodott, hogy a vele dolgozók tehetségesnek számítsanak a maguk területén.

Néhány éve viszont Hazel O’Connor angol énekesnő és színésznő azzal a váddal robbantott bombát, hogy Benny Hill szexuális szolgáltatásért cserébe ajánlott neki munkát. Az akkor 21 éves hölgy a 47 éves komikus lakására ment tárgyalni.

„Fényképeket mutatott nekem azokról a szexi lányokról, akik vele dolgoztak, és dicsérte őket, amiért egyéb módon is gondoskodtak róla. Amikor megkérdezte, hogy én is hajlandó lennék-e erre, akkor undorodva eltoltam magamtól és távoztam”

– mesélte Hazel O’Connor. Más lány egyelőre nem állt elő hasonló vádakkal, az viszont tényleg furcsa, hogy a találkozó után az énekes-színésznő végül nem kapta meg a munkát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás